Crni petao

Dođite na preseeesočne paprike punjene sirom! Evo kako ih pravimo...

Kao restoran sa srpskom kuhinjom, neminovno je bilo da se na našem meniju nađu i paprike punjene sirom. 

Dođite na preseeesočne paprike punjene sirom! Evo kako ih pravimo...


Kao restoran sa srpskom kuhinjom, neminovno je bilo da se na našem meniju nađu i paprike punjene sirom.

Punjene paprike sirom na našem meniju!

Kao restoran sa srpskom kuhinjom, neminovno je bilo da se na našem meniju nađu i paprike punjene sirom. Vrlo su popularne kod nas, a obožavaju da ih jedu mnogi. Među njima su i vegeterijanci, jer u ove paprike ne stavljamo meso.

Paprike punjene sirom često povezujemo sa trenucima kad smo bili mali i kad su nam hranu spremale naše bake. Stoga ih mnogi poručuju kad žele da se osete kao kod svoje kuće. Naš restoran ih takođe dostavlja na vašu kućnu adresu, tako da vrlo brzo možete uživati u ovoj ukusnoj hrani iz svog toplog doma.

Mogu biti i predjelo. A s ozbirom na količinu jedne porcije dovoljne su i kao glavno jelo, jer se mnogi osete sitim nakon što ih pojedu.

Paprike punjene sirom pravimo sa panko prezlama. Ako želite da stavimo neke posebne dodatke u porciju ili ste alergični na neki od sastojaka, rado ćemo punjene paprike prilagoditi vašem ukusu.

Naše pohovane paprike sa sirom možete spremiti i sami kod kuće - Ističemo recept

Paprike punjene sirom u panko prezlama su ukusno jelo koje se pravi jednostavno i brzo. A način spremanja uključuje pečenje i pohovanje. Evo osnovnog recepta:

Za ovo jelo najbolje je koristiti crvenu papriku takozvanu šilju

crvene pecene paprike spremne za pohovanje

Sastojci:

  • Paprika silja crvena 300 gr(sveza)
  • Feta sir 100 gr
  • jaja 1 kom
  • brasno 50 gr
  • panko prezla 50 gr
  • so 3 gr

Priprema:

  1. Paprike pre svega operemo, prosušimo, pečemo na vec zagrejanoj pećnici na 220 stepeni 20 min, po 10 min sa obe strane.
  2. Tako pečene paprike ubacimo u kesu da se dodatno potpare a samim tim i lakse oljušte.
  3. Papriku oljuštimo, lepo očistimo a zatim punimo sirom.
  4. Nakon ovog koraka ide paniranje (pohovanje paprika).
  5. Pripremljenu papriku prvo uvaljamo u brašno, onda u jaja i na kraju u prezlu (poželjno je koristiti PANKO prezlu) koja daje bolji volumen jelu.
  6. Zatim sledi pohovanje paprika. Pržimo ih u već zagrejanom ulju na 180 stepeni par minuta.
  7. Kad budu gotove, izvadite ih iz tiganja i stavite na papirni ubrus kako biste upili višak ulja.
  8. Poslužite pohovane paprike punjene sirom u panko mrvicama toplo, uz prilog po želji. 

Za serviranje možete koristiti:

Ovaj recept možete prilagoditi svojim potrebama dodavanjem određenih začina. Ili stavljanjem posebnih dodataka, kao što su sitno iseckani paradajz, bosiljak ili origano za dodatnu aromu.

Još nekoliko zanimljivosti o punjenim paprikama

Internacionalna popularnost: Pohovane paprike punjene sirom su popularna jela u mnogim kuhinjama širom sveta. Na primer, u Italiji su poznate kao "Peperoni Ripieni," u Meksiku kao "Chiles Rellenos," a u Grčkoj kao "Piperia Gemista."

Raznovrsnost punjenja: Ovo jelo nudi beskrajne mogućnosti za eksperimentisanje s punjenjem. Možete koristiti različite vrste sira, kao što su feta, kremasti sir ili gauda, i dodavati začine, orašaste plodove, povrće ili meso po želji.

Tradicionalni recepti: Mnoge kulture imaju svoje tradicionalne recepte za paprike punjene sirom koji se prenose s generacije na generaciju. Ovi recepti često reflektuju lokalne ukuse i sastojke.

Hranljivi obrok: Osim što su ukusne, paprike punjene sirom često su i hranljiv obrok. Paprike su bogate vitaminima i vlaknima, dok sir pruža proteine i kalcijum. To ih čini odličnim izborom za vegetarijansku ishranu.

Različite varijacije: Pored klasičnih punjenih paprika sirom, postoje i različite varijacije ovog jela. Na primer, možete ih peći u rerni umesto pržiti, ili ih servirati sa različitim sosovima poput paradajz sosa ili bešamela.

Slavni favoriti: Paprike punjene sirom često su bili omiljeni obrok mnogih poznatih ličnosti. Neki restorani čak nude svoje verzije ovog jela, a neki kulinarski majstori kreiraju svoje jedinstvene recepte.

Posetite naš restoran Crni petao i uživajte u našim punjenim paprikama.