Crni petao

Blog

Razgaliće vam nepca ova Terijaki piletina...

Terijaki piletina je popularno jelo japanske kuhinje koje se sastoji od sočnog pilećeg mesa mariniranog u teriyaki sosu, a zatim pečenog ili grilovanog. 

Moravska salata na naš način! - Recept u nastavku

Danas obrađujemo jednu salatu sa našeg menija, a to je Moravska salata. Jako tražena u našem restoranu.

Posetite naš RESTORAN za DAN ZALJUBLJENIH ❤️

Dan zaljubljenih je sve bliži, a restoran je odlično mesto gde ovaj divan dan možete provesti sa svojom lepšom ili jačom stranom. A evo i zašto to kažemo. Crni petao vam pruža prijatan ambijent gde će vam biti komforno za priču sa svojim partnerom, dok će pozadinu ispuniti prijatna muzika. 

Posetite naš restoran na Voždovcu - Dobrodošli ste nam

Naš restoran na Voždovcu se nalazi na Konjarniku. Ako nas posećujete prvi put, smešteni smo u Ustaničkoj ulici 170V, a tačno smo na polovini između dva Konjarnika. 

Jagnjetina u mleku u našem restoranu - raspada se koliko je mekana!

Jel ste probali meso koje je bogato sokom, lepo zapečeno i istovremeno premekano dok ga žvaćete?! Jagnjetina u mleku je upravo takva. 

Dođite na presočne paprike punjene sirom. Evo kako ih pravimo...

Kao restoran sa srpskom kuhinjom, neminovno je bilo da se na našem meniju nađu i paprike punjene sirom. 

Kako isplanirati doček nove 2024. i gde slaviti?


Ako ste i vi među onima koji na vreme planiraju gde za Novu godinu i kako je organizovati, onda vam ovaj tekst može biti koristan. 



Kako napraviti i servirati MEZE NA DASCI - super ideje

Pogledajte u nastavku ideje za meze na dasci. Ističemo nekoliko saveta kako ga možete napraviti, servirati, a zatim uživati sa svojim dragim osobama u istom.

Pohovani luk sve popularniji. Ističemo vam najbolje recepte

Pohovani luk je postao pravi hit među ljubiteljima hrane širom zemlje. Svojom neodoljivom hrskavošću i bogatim ukusom, ovaj snek je osvojio srca mnogih. Ali šta je to što ga čini tako posebnim i zašto je omiljen mnogima?

Kako da odaberete najbolju vinsku kartu za svoj restoran

Zaista zanimljiva tema koja će vam pomoći da se bolje upoznate sa svetom vina - kako se pravi vinska karta za vaš restoran! Kada je reč o stvaranju vinske karte, ona je kao začin koji upotpunjuje gastronomsku ponudu samog lokala , i pravi izbor vina može učiniti da se vaši gosti osećaju kao pravi somelijeri.



Sočne i zdrave obrok salate u našem restoranu

Hrana je nešto što nas sve spaja. Iako možda imamo različite ukuse, jedna stvar je sigurna - svi volimo ukusnu i zdravu hranu. U današnje vreme, kada se sve više ljudi trudi da vodi zdraviji način života, obrok salate postaju sve popularnije. U ovom tekstu ćemo objasniti zašto je dobro jesti ih i gde u Beogradu možete pronaći najbolje obrok salate. 

Aperitiv - neizostavno piće pre kvalitetnog obroka

Kada idemo u restoran ili organizujemo večeru kod kuće, često biramo različite vrste pića koja će se uklopiti sa hranom. Upravo ovakva vrsta pića, koju možda često zanemarujemo, a koja nam pomaže da kasnije lepše i slađe jedemo, zove se aperitiv. 


Naš predlog 3 najbolja deserta u Beogradu

Beograd je grad sa bogatom gastronomskom ponudom, a jedan od njenih najslađih aspekata su definitivno dezerti. Ako tražite slatki zalogaj nakon obilne večere ili jednostavno želite da zadovoljite svoju slatku želju, Beograd ima neke od najboljih dezerta koje ćete ikada probati. Stoga smo odlučili da izdvojimo nekoliko njih i damo vam preporuku koji su to najbolji deserti u Beogradu, slatkiši ili kolači, kako vam je slađe da ih zovete.

Srpska kuhinja je definitivno omiljena svim generacijama

Na kom god da smo slavlju, recepti srpske kuhinje uvek dominiraju na stolovima. Pođite od sebe. Zar niste jeli meso, sarmu, kupus ili neko drugo naše tradicionalno jelo kad ste bili onomad na rođendanu kod prijatelja ili kuma na slavi. Možemo pratiti trendove što se tiče hrane i biti im verni neki period, ali ono što je sigurno, uvek se rado vraćamo našoj srpskoj kuhinji, koja je par exelance i uvek će biti favorit svakoj generaciji od 7 do 77.

Rib eye steak: šta je i kako odabrati onaj najukusniji?

Upozorenje: od priče o najukusnijem stejku na svetu mogu vam krčati creva ili se javiti potreba da nešto čalabrcnete. U kasnim, večernjim satima, to možda i nije najpametnija odluka. Ali, možda nađete ideju da napravite već sutra savršenu klopu – reb eye steak! Šta je to pitate se.

Trudimo se da organizujemo najbolje svirke u Beogradu

Toliko je beogradskih mesta koja se mogu posetiti i na istim se sjajno zabaviti. Odluka je na vama. Stvar je u tome da li se preferiraju klubovi ili restorani, ali svakako izbor je veliki. Ono što je karakteristično jeste da raste broj omladine i mladih koji upravo posećuju restorane, a izlazak u klubove menja se izlascima u restorane. Mi smo prepoznali taj potencijal i razvijali se u pravcu zadovoljavanja želja gostiju svake starosne dobi, jer organizujemo sjajne svirke u Beogradu, tako da pružamo vikend izlaske za svačiju dušu. 

Kobasica sa sirom i još neka sjajna jela sa roštilja

Srbi obožavaju roštilj i meso prženo na ćumur. Restorani koji imaju peć na ćumur imaju i fantastičan roštilj, kao i verne goste koji rado naručuju iznova i iznova. Ako niste znali, Srbi obožavaju kobasicu sa sirom, a o drugom mesu sa roštilja i da ne pričamo. Restorani koji imaju peć na ćumur, takođe imaju fantastičan roštilj, kao i verne goste koji rado naručuju iznova i iznova.


Dimljena butkica - ukusan komad mesa kog svi obožavaju

Jedno od najukusnijih mesa jeste dimljena butkica koja se priprema na različite načine tako da je vole i deca i odrasli. Može da se kuva, prži, dodaje kao aromatično meso jelima ili bude glavni obrok. Savršeno je uz pivo, ali se slaže i uz vina, sokove i vodu… 

Organizujemo sve vrste događaja, od privatnih do korporativnih proslava

Crnog Petla su mnogi zapamtili po starijem ambijentu pivnice. Međutim, danas je ovo lepo uređen restoran, gde možete organizovati svaku vrsta događaja, od privatnih zabava, kao što su rođendani, svadbe, muške i ženske devojačke večeri, pa do korporativnih proslava, kao što su teambuldinzi, proslave Nove godine sa kolegama i slično. 

Kako organizovati devojačko veče?

She said yes! Jedna od najpoznatijih rečenica na internetu kada se dogode veridbe, koju prate celokupna zbivanja od same veridbe, pa sve do kraja svadbe. 

Gde za momačko veče - kako odabrati savršeni ambijent?

Momačke i devojačke večeri postale su nezaobilazna tradicija, naročito kod mladih budućih bračnih parova. Iz zapadnih zemalja ovaj običaj na početku je stidljivo počeo da se praktikuje kod nas, a nakon nekoliko godina postao je pravi trend. Tokom ove večeri mlada i mladoženja provode vreme odvojeno, svako sa svojim prijateljima, mada se često dešava da se ove dve grupe spoje i nastane jedna velika žurka. 

Dostava hrane pojednostavljuje život modernom čoveku

Narucivanje hrane, kao i dostave restorana porasle su za preko 20% u poslednjih pet godina. Neke prognoze ukazuju na činjenicu da će oko 40% od ukupne prodaje restorana biti dostava hrane. Beograd je grad koji nudi pregršt kulinarskih usluga i online poručivanje je iz godine u godinu u svakodnevnom porastu. 

Mlinci sa piletinom tope se pod nepcima

Ako ste ljubitelj paste verujemo da volite i mlince. Oni su savršeno testo koje u kombinaciji sa adekvatnim mesom daju jelo koje vas može ostaviti bez reči, koliko je dobro. 

Sočan roštilj na ćumur jede se sa slašću

Bilo da nam dolaze gosti ili želimo u najužem krugu porodice da na meniju bude meso, domaće spremanje hrane je nekako neizostavan deo kuhinje svake porodice. Pokazalo se da je rostilj na ćumur sjajan izbor ukoliko imate dvorište kod kuće, gde možete natenate spremati meso, u prijatnom ambijentu i uz neko pivce, kako obično biva kod mnogih domaćina i domaćica.

Napravite burgere kod kuće kao pravi profesionalac!

Svako od nas ima svoje omiljeno jelo i čini nam se da je uvek savršeno vreme da se opredelimo za hranu koji obožavamo i nikada nam ne dosadi. Jedno od takvih jela su definitivno burgeri. Beograd vam ih pruža u raznim ukusima, sosevima, vrstama, tako da verujemo da već imate neko mesto gde volite da ih jedete.

Restoran za porodični ručak u Beogradu

Crni Petao je idealan restoran za porodični ručak, lokal koji će vam pružiti kvalitetan obrok, moderan ambijent i dobru uslugu.

DORUČAK SA JAJIMA - IDEJE ZA ZDRAV DORUČAK U RESTORANU

Ako želite da pojedete zdrav doručak u Beogradu, pročitajte naše predloge.

Proslava rođendana u Beogradu - moderan ambijent u Ustaničkoj

Jedan od najčešćih povoda za proslavu i provod svakako je rođendan. Ukoliko planirate da ove godine rođendan proslavite u krugu najbližih, u nekom restoranu uz klopu, piće i svirku, na pravom ste mestu.

Tri leće - tajna koju krije kolač sa tri vrste mleka

U režiji Crnog petla, nema improvizacija i zato je tri leće jedan od najukusnijih kolača, koje će vam konobari rado preporučiti.

Gde na ručak u Beogradu?

Bez obzira da li je to poslovni ili opušteni ručak nakon posla sa prijateljima, porodicom ili devojkom/dečkom, istraživanja govore da svako od nas voli barem jednom nedeljno da da sebi oduška i ode na ručak ili večeru u restoran.

Brusketi - hrskavi zalogaji kojima je teško odoleti

Lagani za spremanje, još lakši za jelo. Asocijaciju nije teško rešiti, jer se u sintagmi krije jedno od lepših italijanskih jela - brusketi.

Ćevapi - tako jednostavni, a tako neodoljivi

U srpskoj kuhinji ćevapi su neizbežni i naročito privlačni turistima, koji se uvek bore sa izgovaranjem njihovog imena.

Velika rođendanska žurka - Crni petao slavi 2. rođendan

U četvrtak 9. decembra slavimo naš 2. rođendan!

Stejk – komad mesa uz koji idu samo superlativi

Za stejk važi da spada u najtraženije, najukusnije, ali i najskuplje komade goveđeg mesa. Zbog toga gurmani smatraju da onaj ko nije uživao u stejku kao da nije ni živeo. To iskustvo, po njihovom mišljenju, treba svako da doživi.

Kako nastaje cider - “vino od jabuka“

Do skoro u Srbiji cider kao piće nije postojao. Međutim, danas je vrlo popularan i postoje tačno ljudi koji su ciljna grupa proizvođača ovog osvežavajućeg pića. Možda jeste novost u našoj zemlji, ali cider-alkoholno piće koje nastaje fermentacijom soka jabuke, pravio se davno i spada u drevno piće.

Bonton u restoranu

Bonton je skup društvenih pravila lepog ponašanja u različitim situacijama. Čini se da su ljudi zaboravili pravila lepog ponašanja ili da ne mare mnogo za to. Ipak, lepo je i korisno podsetiti se šta podrazumeva bonton u restoranu. 

Sve što niste znali o viskiju

Kao što znate, viski je tamno destilisano alkoholno piće koje se pravi od raznih žitarica kao što su ječam, kukuruz, raž i pšenica. Destilovanje ovih žitarica je popularno širom sveta, a najviše u Irskoj, Škotskoj, Sjedninjenim Američkim Državama, Kanadi i Japanu.

Kako organizovati uspešan poslovni ručak

Poslovni ručak predstavlja odličnu ideju za dogovor i otpočinjanje saradnje, budući da se sagovornici nalaze u prijatnoj i komotnoj atmosferi, koja ne nalikuje onoj u kancelariji. Veruje se da poslovni ručak, iako niko to nije dokazivao ili istraživao, pozitivno utiče na klijente s kojima se lakše ostvaruje saradnja.

IPA pivo - stil piva iz Engleske

U društvu je sve više podela, ali jedna od simpatičnijih je svakako ona koju prave pivopije, pa tako imamo one koji se kunu u lager pivo, i apsolutne fanove IPA piva.

Lager pivo - najpopularnije u Srbiji i svetu

Na svetu postoj bezbroj piva, ali se generalno razlikuju dve osnovne vrste: ale i lager pivo.

VODIČ DO NAJBOLJEG BIFTEKA U BEOGRADU

Beograd - mesto susreta, rastanaka, mesto najbolje zabave, prva stanica ka velikom svetu, mesto gurmanskih majstora i specijaliteta, mesto najlepšeg zalaska sunca nad Savom, grad koji nikada ne spava, grad kojem se rado vraćamo. Najbolji biftek poješćete upravo u Beogradu. Zato smo za vas pripremili jedan kratak vodič o bifteku o svim čarima kozumiranja bifteka u najlepšem gradu na svetu. 

GDE NA VEČERU U BEOGRADU?

IznenaÄ‘ujuće dobar meni za savršenu večeru u Beogradu.

Burgeri - gde jesti dobre burgere u Beogradu

Danas se čuveni hamburgeri ili burgeri, kako ih često nazivaju, svakako dovode u vezu sa Sjedinjenim Američkim Državama, budući da se smatra da su upravo tamo nastali. 

Gde jesti u Beogradu? Dođite na najbolje ćevape

Kažu da onaj ko prvi put dođe u Beograd ne može ostati ravnodušan. Stranci su uglavnom očarani bogatom istorijom metropole i noćnim životom. Energija koju stanovnici ovog grada poseduju pokreće i one koji su najsmireniji. Stranci koji su bili gosti Beograđana u početku nisu naučili lekciju da ne treba da se jede pre odlaska u goste. Hrana je generalno u Srbiji, ne isključujući i prestonicu jako bitna stavka. Jer, retko ko u Beogradu može da zamisli izlazak bez dobre večere, ili izlečiti mamurluk bez obilnog doručka.

Gde na doručak u Beogradu?

U jutru je magija. Iako mnogima tako ne deluje, jutro je vreme kada imamo najviše snage, kada smo najodmorniji i kada je energija oko nas najčistija. Znate kako se kaže - "po jutru se dan poznaje". I zaista jeste tako. Način na koji ćete isplanirati vaš dan zavisi od jutra.

Korporativne proslave - zašto su važne svakoj kompaniji?

Graditi dobar odnos sa zaposlenima je osnova svakog biznisa. Jednako je važno graditi dobar odnos meÄ‘u zaposlenima. Iako mnogi poslodavci misle da na to ne mogu da utiču, veoma greše.

Kada vaš kolektiv funkcioniše dobro, kada nema nerazumevanja, konflikata, onda se i posao brže i lakše završava. Neće se uvek svi voleti ili privatno družiti, to je činjenica, ali je važno da se razumeju i da se meÄ‘usobno poštuju. A za to je potrebno uložiti vreme i trud. Upravo poslodavci u velikoj meri mogu doprineti dobroj atmosferu u kolektivu. 

Sve o pivu

Smatra se da je pivo napitak, koji je najstariji na svetu među svim alkoholnim pićima. Takođe, prema istraživanjima, reč je o alkoholnom napitku, koji je u celom svetu i najpopularniji, a nalazi se na trećem mestu svih napitaka. Na prvom mestu je voda, zatim čaj i na trećem pivo.