Crni petao

Jagnjetina u mleku u našem restoranu - raspada se koliko je mekana!

Jel ste probali meso koje je bogato sokom, lepo zapečeno i istovremeno premekano dok ga žvaćete?! Jagnjetina u mleku je upravo takva. 

Jagnjetina u mleku u našem restoranu - raspada se koliko je mekana!


Svako ko je proba, ovcetina u mleku obuzme sva nepsa. Znamo da ova vrsta mesa ponekad ume biti žilava i malo neprijatna za konzumiranje. Ali kada se servira u mleku, ovih nelagodnosti nema. 

Jednostavno se priprema, a u toku same pripreme stavljaju se i brojni začini koji daju pravu aromu jelu. 

U nastavku ističemo recept jagnjetine u mleku za jednu porciju. Tom prilikom bi trebalo koristiti svežu jagnjetinu s koskom kako bi se postigao savršen balans ukusa i teksture.

Saznajte i kako pravimo paprike punjene sirom.

RECEPT za jagnjetinu u mleku

  • 700 grama jagnjetine s koskom
  • 150 ml mleka
  • 10 grama soli
  • 2 grama bibera
  • 50 grama kajmaka
  • 250 grama belog krompira
  • 20 grama maslinovog ulja

Način pripreme:

Prvo, pripremimo jagnjetinu. Isecite je na manje komade i brzo je zapecite sa svih strana kako biste zadržali sve sokove i arome. Začinite solju i biberom kako biste naglasili prirodne ukuse jagnjetine.

Sada dolazi trenutak kuvanja na niskoj temperaturi. Postavite jagnjetinu u vakuumske kese i kuvajte je na niskoj temperaturi kroz duže vreme. Ova tehnika zvana i sou vid omogućuje jagnjetini da postane neverovatno mekana i sočna.

Nakon što je jagnjetina savršeno pripremljena, prelijte je mlekom i dodajte kajmak. Jagnjetina u mleku i kajmaku je potpuno kremaste strukture. Karakteriše je bogat sos koji će obogatiti ceo ukus.

Dok se jagnjetina u mleku i kajmaku krčka, vreme je da se posvetimo krompiru. Operite ga dobro, ali ostavite ljusku kako biste zadržali sve hranljive sastojke. Narežite krompir na polovine i stavite ga u rernu na 190 °C. Nakon 45 minuta, krompir će postati hrskav i zlatno smeđ, baš kakav treba da bude za serviranje.

Na kraju, poslužite pečeni krompir uz nežnu jagnjetinu u mleku. Verujemo da će ovakva ovcetina oduševiti svojim savršenim spojem ukusa i navesti vas da je opet spremite.

Otkrivamo vam i kako pravimo zdrave obrok salate.

 

Tajni saveti naših baka za preukusnu jagnjetinu u mleku

  • Odabir svežeg mesa: Ključno je koristiti sveže i kvalitetno meso jagnjetine. Meso bi trebalo da bude mekano i nežno, bez ikakvih neprijatnih mirisa.
  • Mleko: Upotreba punomasnog mleka ili kisele pavlake često dodaje kremastu i bogatu teksturu jagnjetini. Mleko pomaže da se meso omekša i postane sočno.
  • Mariniranje: Pre pripreme, jagnjetinu možete marinirati kako bi se poboljšao ukus. Marinada od belog vina, maslinovog ulja, začina poput belog luka, ruzmarina, origana i limuna dodaje dubinu ukusu.

marinirana jagnjetina u mleku

  • Tehnika prženja: Pre nego što jagnjetinu stavite u mleko, prženje u maslacu ili maslinovom ulju može dodati bogat ukus i stvoriti lepu koricu na mesu.
  • Temperatura i vreme kuvanja: Jagnjetina treba polako kuvati na niskoj temperaturi kako bi se sačuvala nežnost mesa. Dugotrajno kuvanje omogućava da se meso razmekša

  • Začini i začinsko bilje: Dodavanje začina kao što su biber, so, cimet, karanfilići i lovorov list može dati jelu bogat ukus. Takođe, sveži začini poput ruzmarina, majčine dušice ili nane mogu dodati svežinu.

  • Pravilno mešanje: Meso i mleko treba mešati pažljivo kako bi se postigla ravnomerna raspodela ukusa i temperature.

  • Pustite da odstoji: Nakon što je jelo skuvano, ostavite ga da odstoji nekoliko minuta pre serviranja. To će omogućiti da ukusima da se sjedine.

Ove tajne i tehnike mogu doprineti stvaranju izvanrednog jela sa jagnjetinom u mleku koje će oduševiti vaše goste.

Možda vas zanima i kako pravimo pohovani luk


Jagnjetina u mleku u našem restoranu

Ako ne biste da eksperimentišete u svojoj kuhinji, a zanima vas kakvog je ukusa jagnjetina u mleku restoran Crni petao vas s ponosom poziva da nas posetite i probate naš specijalitet kuće - Jagnjetinu u mleku i kajmaku. 

Naša jagnjetina, sveža i kvalitetna, posebno je pripremljena kako bismo vam pružili vrlo mekano meso koje se topi u ustima. Svaka porcija ovcetine prate prijatno mleko i kajmak, stvarajući kremasti sos koji obogaćuje ukus jelu. 

Krompir, pečen sa ljuskom, dodaje notu hrskavosti i čini ovu kombinaciju još savršenijom. 

U našem restoranu na Voždovcu težimo da pružimo vrhunski užitak pa vam garantujemo da će jagnjetina u mleku biti prava poslastica za vaše nepce. Dođite i uživajte u ovom jelu koje spaja tradicionalnu kuhinju s modernim elementima.