Crni petao

Kako isplanirati Docek Nove 2024. i gde slaviti?


Ako ste i vi među onima koji na vreme planiraju gde za Novu godinu i kako je organizovati, onda vam ovaj tekst može biti koristan. 



Kako isplanirati Docek Nove 2024. i gde slaviti?


Spremili smo nekoliko stvari na koje bi trebalo obratiti pažnju, da bi vam proslava Nove Godine bila nezaboravna. 

Šta uzeti u obzir pri planiranju novogodišnje proslave


  • Na prvom mestu je budžet:

Kada jasno definišete koliko novca ćete izdvojiti, možete krenuti na dalje planiranje. Razmislite o troškovima hrane, pića, zabave, dekoracije i drugih detalja. Postavite realna očekivanja i pronađite kreativne načine kako da iskoristite resurse na najbolji mogući način.

  • Rezervacije: Kako i kada rezervisati mesto na vreme: 

Kako se bliži 31. decembar, sve je teže odlučiti gde za Novu godinu. Započnite sa rezervacijama što je ranije moguće. Popularne lokacije često se brzo popune tokom novogodišnjih praznika. Osigurajte da je proces rezervacije jednostavan za goste, bilo da se radi o online rezervacijama ili telefonskom pozivu.

  • Broj gostiju: Praktični saveti za odabir veličine prostora

Pažljivo procenite koliko će gostiju prisustvovati dočeku Nove godine. Izbor prostora treba da bude proporcionalan očekivanom broju gostiju kako bi svi mogli da se udobno smeste i uživaju. 

  • Izbor datuma: Da li se odlučiti za 31. decembar ili neki drugi

Razmislite o drugim datuma. Ako je 31. decembar već zauzet ili neodgovarajuć, razmotrite opciju da proslava bude nekoliko dana ranije ili kasnije. Ovako uglavnom praktikuju firme, koje nekoliko dana ranije sa svojim kolektivom proslave Novu. 

Mesta za Novogodišnje Slavlje

  • Luksuzni hoteli: Uživanje u elegantnom ambijentu:

Hotel može pružiti luksuzno iskustvo za goste koji traže sofisticiranu proslavu. Razmislite da kontaktirate hotel koji nudi elegantne sale za svečane događaje i udobne smeštajne kapacitete.

  • Prirodni rajevi: Planine, plaže i drugi prirodni okruzi:

Ako niste sigurni gde za Novu godinu možete otići u prirodu. Zamislite takav doček Nove godine. Kakva divota. Ako se nalazite u blizini planina, jezera ili plaža, istražite mogućnost organizovanja proslave na otvorenom, kako bi gosti mogli da dočekaju Novu 2024. pod zvezdanim nebom. 

  • Alternativne lokacije: Umetničke galerije, botanički vrtovi i drugi neobični prostori:

Ponekad je nekonvencionalno ono što privlači pažnju. Razmislite o organizaciji proslave u umetničkoj galeriji, botaničkom vrtu ili drugim neobičnim prostorima koji će gostima pružiti jedinstveno iskustvo.

  • Nova godina u restoranu

Doček Nove godine u restoranu je izvanredno iskustvo koje spaja vrhunsku hranu, opuštajuću atmosferu i svečanu zabavu. U restoranima je posebno dobra zabava ako planirate da slavite sa većim brojem ljudi. A ukoliko dolazite u paru, možete izabrati intimnije restorane koji su romantičnog tipa. Odela i haljine su neiszostavni deo ovog prostora, te ćete na taj način proslaviti prelazak u Novu godinu na elegantan i nezaboravan način.

 
Praznični šarm našeg restorana: Zašto bi Novu mogli da dočekate u Crnom Petlu?

Kod nas ćete pored ukusne hrane, doživeti prelepe trenutke koji su za uspomenu. Ako još niste sigurni gde za Novu godinu, u narednim redovima vas pozivamo da otkrijete zašto je naš restoran u Beogradu pravi izbor za doček Nove Godine 2024.


Matine preko dana i uveče Doček

Tokom celog dana možete uživati u živoj svirci. Preko dana organizujemo matine (od14h do 19h) a zatim u večernjim časovima od 21h do 4h je vreme za Docek Nove godine. 


Čeka vas ukusna hrana 

Ako su u pitanju organizovane proslave, radimo set menije poput onih koje možete videti na našem sajtu. Možete uživati u laganom predjelu do ukusnih glavnih jela i neodoljivih dezerta, koji će vam pružiti verujemo pravo uživanje. 

Možda će vas zanimati i naš tekst kako napraviti i servirati meze na dasci.


Uživo muzika tokom celog dana

Pored kulinarskog uživanja, oragnizovaćemo i uživo muziku. Tokom dočeka Nove godine, centar pažnje će biti bend koji će stvoriti sjajnu atmosferu, a vas podstaći da se prepustite ritmu i zabavi. CIlj nam je da svaki gost oseti prazničnu energije koja će ga nositi celo vreme dok ne otkuca 00:00, pa i nakon toga.


Jedinstven i komforan ambijent

Ambijent Crnog petla karakteriše moderna elegancija u spoju sa toplinom tradicionalnih elemenata. Svetla koja se prepliću, u kombinaciji sa svečanom dekoracijom, stvaraju prazničnu atmosferu koja će vas obuzeti već pri ulasku. Prostrane sale pružaju dovoljno prostora za ples i opuštanje, čineći svaki trenutak vašeg dočeka Nove godine nezaboravnim.


Posvećena ekipa osoblja


Ljubazno osoblje je tu da vam pruži vrhunsku uslugu tokom doceka Nove godine. Naši konobari su obučeni da zadovolje vaše potrebe i osiguraju da se osećate posebno. Vaši zahtevi su naš prioritet, a mi smo tu da vam omogućimo da se opustite i prepustite slavlju.


I ove novogodišnje večeri, potrudićemo se da proslava bude na samom vrhu našeg zadatka. Ako razmišljate gde za Novu Godinu, naš restoran je tu da vas ugosti. Rezervišite svoja mesta i dopustite nam da vam pružimo nezaboravnu noć punu smeha, muzike i uzbuđenja. Naš restoran je više od prostora za obedovanje - to je mesto gde se stvaraju posebne veze, deli radost i gde se praznični trenuci pretvaraju u večne uspomene.


Za više informacija, budite slobodni da nas kontaktirate.

 
Tema i Dekoracija

  • Kreiranje novogodišnje čarolije: Saveti za dekorisanje prostora:

Dekoracija igra ključnu ulogu u stvaranju praznične atmosfere. Upotrebite svetla, zavese, venčiće i sveće kako biste uneli magiju Nove godine u prostor.

  • Tematske ideje: Odabir teme koja odražava vašu ličnost

Ako odlučite da docek Nove godine proslavite kod kuće, u nekom restoranu ili našem Crnom Petlu, ambijent možemo prilagoditi određenoj temi. Možete se odlučiti za zimsku bajku, holivudski glamur ili bilo koju drugu temu koja će gostima ostaviti snažan utisak.

  • Detalji koji čine razliku: Stolovi, stolice, osvetljenje i dekorativni elementi

Ne zaboravite na sitnice koje mogu učiniti veliku razliku. Postavite elegantne stolove i stolice, osmislite dobro osvetljenje i dodajte dekorativne elemente koji će upotpuniti ambijent.

Spremite posebna jela za Docek Nove Godine

Kulinarstvo za sve ukuse: Raznovrstan meni za različite potrebe:

Pripremite specijalan meni sa širokim izborom jela kako biste zadovoljili sve ukuse vaših gostiju. Uključite opcije za vegetarijance, vegane i osobe sa posebnim dijetetskim zahtevima.

Vinska selekcija: Uparivanje hrane i pića za savršen obrok:

Ako slavite kod kuće, konsultujte se sa nekim somelijerom ili pronađite korisne informacije na Guglu koje vino će se najbolje slagati uz hranu koju spremate te večeri. U nastavku je nekoliko primera kada je u pitanju kombinovanje alkoholnih pića sa jelom:

  • Beli Rizling: Odličan izbor za začinjene azijske i indijske specijalitete, kao i za morske plodove poput školjki i rakova.
  • Šardone: Slaže sa piletinom, ribom, pršutom i kremastim sirevima poput brijemara.
  • Sovinjon Blan: Ovo vino je fantastično uz aspargus, salate sa belim mesom, plave sireve i jela sa zelenim povrćem.
  • Cabernet Savinjon: Savršeno za crveno meso kao što su biftek i ćuretina, kao i za jela sa puno začina.
  • Zinfandel: Ovo vino ide uz roštilj, pečeno meso i pikantna jela, kao i uz pice sa različitim nadevima.
  • Porto: Obično se poslužuje uz čokoladne dezerte, sireve sa pečurkama i orašastim voćem.
    Rozé: Rozé vina su odličan izbor uz lagane salate, laganu ribu, pileće ili ćureće meso, kao i jela sa roštilja.


Možda vas zanima i naš tekst na temu vinske karte u restoranima.


Ovo su inače samo smernice i ukusi su subjektivni. Uvek je dobro eksperimentisati i prilagoditi izbor vina sopstvenim potrebama. Takođe, ako želite postići savršeno uparivanje hrane i vina, možete se posavetovati sa somelijerom ili vinskim stručnjakom.


Verujemo da će vam ova lista biti od koristi i da ćete uspeti da na vreme odlučiti gde za Novu Godinu, ili ako slavite kod kuće, da će vam pomoći u organizaciji.