Crni petao
GDE NA VEČERU U BEOGRADU?
IznenaÄ‘ujuće dobar meni za savršenu veÄeru u Beogradu.
Istinski ljubitelji i uživaoci u svakom ukusu znaju - nijedan obrok se ne preskaÄe, a posebno ne veÄera. VeÄera je specijalan momenat, opuštanje nakon napornog dana i svih obaveza. Uz Äašu vina i voljenu osobu veÄera postaje onaj deo dana kome se radujemo i koji jedva Äekamo. Zarad izbegavanja rutine, i otkrivanja neÄeg novog, hedonisiti i vrhunski gurmani znaju da je važno otkrivati nova mesta. VeÄera kod kuće je jedna vrsta posebnog ugoÄ‘aja, ali veÄera u vašem omiljenom restoranu je sasvim druga priÄa i drugi nivo uživanja.
ZBOG ÄŒEGA MINIMUM JEDNOM NEDELJNO TREBA VEÄŒERATI U RESTORANU?
Zbog osećaja. Zbog "jedvaÄekanja". Naš život bi postao jako dosadan i monoton da svake veÄeri iliti svakog dana ponavljamo jednu istu stvar. Idemo istim putem na posao, doruÄkujemo isto pecivo, ruÄamo u isto vreme sa istim ljudima, svakog dana se govori o istim temama, vraćamo se u taÄno vreme kući, veÄeramo, serija i spavanje. Takav ritam donosi samo monotoniju, koja na duge staze može dovesti do nezadovoljstva, apatije i drugih problema. Oplemenjivanje života nekom novom aktivnošÄ‡u je ono što bi svaki Äovek sebi trebalo da priušti. Odlazak na veÄeru u restoran gde su poznata lica, gde vas cene i poštuju i ponašaju se prema vama kao prema dragom gostu, jer to i jeste, je ono što Äini vaš dan, a samim tim i vaš život lepšim i prijatnijim. Muzika, Äaša vina i dobri zalogaji. Potpuni doživljaj jedne srede ,na primer, koja menja na bolje i naredni dan, jer pozitivna energija kojom ćete se napuniti nikako ne jenjava odmah.
Možda vas zanima i vinska karta?
GDE NA VEÄŒERU U BEOGRADU?
Beograd je sedište mnogih ekskluzivnih restorana i mesta, koja nas svojom uslugom i enterijerom vode u svet ili podsećaju na detinjstvo i mladost. Beograd ima sve što želimo i sve što nam je potrebno. Beograd Äine i ona mala, intimna mesta bez gužve i ona ogromna mesta, Äiji deo želimo da postanemo. Ukoliko u Beogradu želite da iskusite Äar svetske kuhinje i kombinaciju ukusa koja je do sada vama bila nepoznata, onda je naša preporuka za vas - restoran "Crni petao". Nalazi se nedaleko od centra grada. Sasvim dovoljno da pobegnete od buke i tenzije, a sasvim blizu, da osećaj Beograda ne prestane. Restoran Crni petao nalazi se u UstnaiÄkoj ulici broj 170v. Prostire se na 400 metara kvadratnih, a svaki kutak je intimni prostor za vašu veÄeru u dvoje, porodiÄnu ili poslovnu veÄeru. Organizovan je tako da se u svakom trenutku možete osećati kao da ste deo zajednice i zabave koja nikada ne prestaje, a da se u drugim trenucima, kada to poželite, sasvim možete izolovati i posmatrati sve iz mirnijeg prikrajka restorana. Poseban enterijer doÄarava cilj kojem teži ovaj restoran, a to je internacionalnost na svakom nivou.
ZAPOÄŒNITE VEÄŒERU NA GROFOVSKI NAÄŒIN
Luksuz, prefinjenost i otmenost ne nedostaju ovom resotarnu. Kada već dolazite na veÄeru, neka to bude kompletan ugoÄ‘aj. Uživajte u svakom trenutku i svakom zalogaju, ukusu, mirisu i usluzi. Za poÄetak savetujemo da krenete od predjela, kako bi se vaša Äula pripremila za fantaziju ukusa koja im slede. Ono po Äemu se izdvaja ponuda predjela u Crnom petlu jeste grofovski meni iz kojeg se posebno izdvaja tatarski biftek sa pikantnim džemom od paradajza, kranÄom od luka, prepeÄenim hlebom i puterom. Pored ameriÄkog, možete osetiti i meksikansi duh, naruÄivanjem kesadilje. Ako želite da ostanete duhom na našem podneblju, onda je za vas pohovana paprika sa sirom i kajmakom. Italijanski duh prizvaćete naruÄivanjem brusketa ili grilovanim sirom, dok će vas prolećne rolnice punjene povrćem servirane sa sosevima odvesti pravo na Tajland.
RAPSODIJA MESA IZ PEĆI NA DRVA
Nije sve u namirnicama koje se koriste, mnogo toga je i u naÄinu pripreme i sredstvima koja se koriste za pripremu. Posedovanje peći na drva, govori mnogo o ponudi restorana u kome ćete najbolje veÄerati u Beogradu. Ukus svakog specijaliteta dodatno je obogaćen ovim momentom. A ono što se posebno izdvaja iz ponude Crnog petla, kada je ovaj segment u pitanju jesu juneća dimljena rebra, koja se serviraju sa kajmakom i pekarskim krompirom. EgzotiÄnija varijanta su svinjska glazirana rebra zapeÄena sa barbikju sosom. Iz ove ponude izdvajaju se i domaće kobasice, dimljena vešalica, pljeskavica, gurmanski uštipci i grilovana krilca.
NEVIÄENI SPECIJALITETI ZA SAVRŠENU VEÄŒERU U BEOGRADU
Kada kažemo specijaliteti uglavnom želimo ono posebno, ono što nismo do sada probali i okusili, ono o Äemu nam niko nije priÄao. Budite šampioni u vašem društvu u otkrivanju najboljih specijaliteta u gradu. Za to se restoran Crni petao dobrano potrudio. Da li ste za jedno krÄkano jagnje ili možda biftek u korici od lešnika, taÄnije medaljonima sa mrvljenim lešnikom i granitiranim dimljenim sirom? Ili ste možda za file sa suvim šljivama i sirom, bandiran panÄetom serviranim sa glaziranim mladim krompirićima? Probajte da sledeći put kada budete išli na veÄeru u Beogradu preskoÄite one dobro znane specijalitete i iskusite nešto novo i sasvim jedinstveno.
Možda vas zanima i viski?
CRNI PETAO - KRALJ STEJKOVA
Ovo je restoran koji vas vodi u svet iliti dovodi svet kod nas. Uživaćete u svakom zalogaju razliÄitih internacionalnih jela, meÄ‘u kojima se posebno izdvajaju stejkovi. Ribaj stejk iliti stejk koji je odležao minimum 21 dan, zapeÄen na velikoj temperaturi u peći na drva - ima li šta otmenije i posebnije za vas ove veÄeri? Florentina stejk, pile stejk ili biftek - šta god vaše nepce u tom trenutku preferira biće posluženo za vašim stolom. A ono što će posebno oduševiti gurmanske parove - butkica za dve osobe.
VEČERA U BEOGRADU MOŽE BITI PRAVO UŽIVANJE ZA LJUBITELJE PILETINE I RIBE
Od nekih pravila i obiÄaja, ukusa i navika teško je odstupiti. Ljubitelji piletine Ävrsto su odani gotovo samo jednoj vrsti mesa. I to je sasvim opravdano. U to ime piletina se kod nas sprema s ljubavlju i sa željom da upravo u Crnom petlu pojedete najukusniju piletinu u gradu. Mlinci sa dimljenim batakom je ubedljivo jedno od najtraženijih specijaliteta. Punjena piletina se voli, piletina parmezan se obožava, a veÄna zaljubljenost se gaji prema piletini terijaki. U pitanju je grilovana piletina koja je posuta susamom i mladim lukom i servirana na miksu povrća u terijaki sosu. Ljubitelje ribe doÄekujemo grilovanom pastrmkom.
UŽIVAOCI BURGERA - I ZA VAS IMAMO IZNENAÄENJE
Dobra veÄera nije dovoljno dobra bez burgera, koji uživaju sve veću slavu meÄ‘u domaćom populacijom. Donosimo ukus NemaÄke i Amerike u restoran i služimo samo ono najbolje. Bavarski burger je kompozicija mlevene junetine, dimljene butkice, pohovanog luka, paradajza, ajzberga, kiselih krastavÄića, crveno luka, halapenjo papriÄica, Äedar sira, panÄete, gurger sosa i pomfrita. Pa mu odolite ako možete.
ZASLADITE DAN
I na kraju, veÄera mora da poentira ugodinim slatkišem, koji nije kockica Äokolade ili klasik sladoled. To je klasika na koju smo navikli. A utvrdili smo gradivo, da kada izlazimo na veÄeru, treba malo odstupiti od rutine i probati nešto novo, posebno i vrhunsko. Topli kolaÄ od maka, preliven belom Äokoladom prijaće vam posle bogate veÄere i sasvim vas oraspoložiti. Ako volite jaÄi ukus preporuÄujemo nugat tart sa sosom od maline. Za nešto laganije tiopve trileće, a za kraj vas odvodimo i do Velike Britanije odakle nam stiže još jedan u nizu naših specijaliteta - krambl od šljiva. ZapeÄene šljive sa kraÄnom i sladoledom od vanile. Savršen završetak dana.
Nadamo se da smo vam bar malo pomogli prilikom odabira savršene veÄere u Beogradu. Bilo da ostajete verni samo jednom jelu ili da ste majstor u isprobavanju novih ukusa - Crni petao je definitivno mesto za vas i za najbolju veÄeru u Beogradu.