Crni petao

Blog

Evo tajne svadbarskog kupusa koja ga čini tako ukusnim i omiljenim

Srpska tradicionalna kuhinja iznova osvaja srca posetilaca naše zemlje, ali se i mi sami s vremena na vreme podsetimo nekog zaboravljenog specijaliteta i iznova oduševimo njime. Naša kuhinja je obiluje bogatim aromama i intenzivnim ukusima, kao i jelima za čiju pripremu je neophodno kulinarsko umeće koje poseduju samo iskusne domaćice. Jedno od takvih jela je svadbarski kupus.

Gde za momačko veče - kako odabrati savršeni ambijent?

Momačke i devojačke večeri postale su nezaobilazna tradicija, naročito kod mladih budućih bračnih parova. Iz zapadnih zemalja ovaj običaj na početku je stidljivo počeo da se praktikuje kod nas, a nakon nekoliko godina postao je pravi trend. Tokom ove večeri mlada i mladoženja provode vreme odvojeno, svako sa svojim prijateljima, mada se često dešava da se ove dve grupe spoje i nastane jedna velika žurka. 

Dostava hrane pojednostavljuje život modernom čoveku

Narucivanje hrane, kao i dostave restorana porasle su za preko 20% u poslednjih pet godina. Neke prognoze ukazuju na činjenicu da će oko 40% od ukupne prodaje restorana biti dostava hrane. Beograd je grad koji nudi pregršt kulinarskih usluga i online poručivanje je iz godine u godinu u svakodnevnom porastu. 

Mlinci sa piletinom tope se pod nepcima

Ako ste ljubitelj paste verujemo da volite i mlince. Oni su savršeno testo koje u kombinaciji sa adekvatnim mesom daju jelo koje vas može ostaviti bez reči, koliko je dobro. 

Sočan roštilj na ćumur jede se sa slašću

Bilo da nam dolaze gosti ili želimo u najužem krugu porodice da na meniju bude meso, domaće spremanje hrane je nekako neizostavan deo kuhinje svake porodice. Pokazalo se da je rostilj na ćumur sjajan izbor ukoliko imate dvorište kod kuće, gde možete natenate spremati meso, u prijatnom ambijentu i uz neko pivce, kako obično biva kod mnogih domaćina i domaćica.

Napravite burgere kod kuće kao pravi profesionalac!

Svako od nas ima svoje omiljeno jelo i čini nam se da je uvek savršeno vreme da se opredelimo za hranu koji obožavamo i nikada nam ne dosadi. Jedno od takvih jela su definitivno burgeri. Beograd vam ih pruža u raznim ukusima, sosevima, vrstama, tako da verujemo da već imate neko mesto gde volite da ih jedete.

Restoran za porodični ručak u Beogradu

Crni Petao je idealan restoran za porodični ručak, lokal koji će vam pružiti kvalitetan obrok, moderan ambijent i dobru uslugu.

DORUČAK SA JAJIMA - IDEJE ZA ZDRAV DORUČAK U RESTORANU

Ako želite da pojedete zdrav doručak u Beogradu, pročitajte naše predloge.

Proslava rođendana u Beogradu - moderan ambijent u Ustaničkoj

Jedan od najčešćih povoda za proslavu i provod svakako je rođendan. Ukoliko planirate da ove godine rođendan proslavite u krugu najbližih, u nekom restoranu uz klopu, piće i svirku, na pravom ste mestu.

Tri leće - tajna koju krije kolač sa tri vrste mleka

U režiji Crnog petla, nema improvizacija i zato je tri leće jedan od najukusnijih kolača, koje će vam konobari rado preporučiti.

Gde na ručak u Beogradu?

Bez obzira da li je to poslovni ili opušteni ručak nakon posla sa prijateljima, porodicom ili devojkom/dečkom, istraživanja govore da svako od nas voli barem jednom nedeljno da da sebi oduška i ode na ručak ili večeru u restoran.

Brusketi - hrskavi i ukusni zalogaji kojima je teško odoleti

Lagani za spremanje, još lakši za jelo. Asocijaciju nije teško rešiti, jer se u sintagmi krije jedno od lepših italijanskih jela - brusketi.

Ćevapi - tako jednostavni, a tako neodoljivi

U srpskoj kuhinji ćevapi su neizbežni i naročito privlačni turistima, koji se uvek bore sa izgovaranjem njihovog imena.

Velika rođendanska žurka - Crni petao slavi 2. rođendan

U četvrtak 9. decembra slavimo naš 2. rođendan!

Stejk – komad mesa uz koji idu samo superlativi

Za stejk važi da spada u najtraženije, najukusnije, ali i najskuplje komade goveđeg mesa. Zbog toga gurmani smatraju da onaj ko nije uživao u stejku kao da nije ni živeo. To iskustvo, po njihovom mišljenju, treba svako da doživi.

Kako nastaje cider - “vino od jabuka“

Do skoro u Srbiji cider kao piće nije postojao. Međutim, danas je vrlo popularan i postoje tačno ljudi koji su ciljna grupa proizvođača ovog osvežavajućeg pića. Možda jeste novost u našoj zemlji, ali cider-alkoholno piće koje nastaje fermentacijom soka jabuke, pravio se davno i spada u drevno piće.

Bonton u restoranu

Bonton je skup društvenih pravila lepog ponašanja u različitim situacijama. Čini se da su ljudi zaboravili pravila lepog ponašanja ili da ne mare mnogo za to. Ipak, lepo je i korisno podsetiti se šta podrazumeva bonton u restoranu. 

Sve što niste znali o viskiju

Kao što znate, viski je tamno destilisano alkoholno piće koje se pravi od raznih žitarica kao što su ječam, kukuruz, raž i pšenica. Destilovanje ovih žitarica je popularno širom sveta, a najviše u Irskoj, Škotskoj, Sjedninjenim Američkim Državama, Kanadi i Japanu.

Kako organizovati uspešan poslovni ručak

Poslovni ručak predstavlja odličnu ideju za dogovor i otpočinjanje saradnje, budući da se sagovornici nalaze u prijatnoj i komotnoj atmosferi, koja ne nalikuje onoj u kancelariji. Veruje se da poslovni ručak, iako niko to nije dokazivao ili istraživao, pozitivno utiče na klijente s kojima se lakše ostvaruje saradnja.

IPA pivo - stil piva iz Engleske

U društvu je sve više podela, ali jedna od simpatičnijih je svakako ona koju prave pivopije, pa tako imamo one koji se kunu u lager pivo, i apsolutne fanove IPA piva.

Lager pivo - najpopularnije u Srbiji i svetu

Na svetu postoj bezbroj piva, ali se generalno razlikuju dve osnovne vrste: ale i lager pivo.

VODIČ DO NAJBOLJEG BIFTEKA U BEOGRADU

Beograd - mesto susreta, rastanaka, mesto najbolje zabave, prva stanica ka velikom svetu, mesto gurmanskih majstora i specijaliteta, mesto najlepšeg zalaska sunca nad Savom, grad koji nikada ne spava, grad kojem se rado vraćamo. Najbolji biftek poješćete upravo u Beogradu. Zato smo za vas pripremili jedan kratak vodič o bifteku, o svim njegovim čarima i o čarima kozumiranja bifteka u najlepšem gradu na svetu. 

GDE NA VEČERU U BEOGRADU?

Iznenađujuće dobar meni za savršenu večeru u Beogradu.

Burgeri - gde jesti dobre burgere u Beogradu

Danas se čuveni hamburgeri ili burgeri, kako ih često nazivaju, svakako dovode u vezu sa Sjedinjenim Američkim Državama, budući da se smatra da su upravo tamo nastali. 

Gde jesti u Beogradu

Kažu da onaj ko prvi put doÄ‘e u Beograd ne može ostati ravnodušan. Stranci su uglavnom očarani bogatom istorijom metropole i noćnim životom. Energija koju stanovnici ovog grada poseduju pokreće i one koji su najsmireniji. Stranci koji su bili gosti BeograÄ‘ana u početku nisu naučili lekciju da ne treba da se jede pre odlaska u goste. Hrana je generalno u Srbiji, ne isključujući i prestonicu jako bitna stavka. Jer, retko ko u Beogradu može da zamisli izlazak bez dobre večere, ili izleči mamurluk bez obilnog doručka.

Gde na doručak u Beogradu?

U jutru je magija. Iako mnogima tako ne deluje, jutro je vreme kada imamo najviše snage, kada smo najodmorniji i kada je energija oko nas najčistija. Znate kako se kaže - "po jutru se dan poznaje". I zaista jeste tako. Način na koji ćete isplanirati vaš dan zavisi od jutra.

Korporativne proslave - zašto su važne svakoj kompaniji?

Graditi dobar odnos sa zaposlenima je osnova svakog biznisa. Jednako je važno graditi dobar odnos među zaposlenima. Iako mnogi poslodavci misle da na to ne mogu da utiču, veoma greše.

Kada vaš kolektiv funkcioniše dobro, kada nema nerazumevanja, konflikata, onda se i posao brže i lakše završava. Neće se uvek svi voleti ili privatno družiti, to je činjenica, ali je važno da se razumeju i da se međusobno poštuju. A za to je potrebno uložiti vreme i trud. Upravo poslodavci u velikoj meri mogu doprineti dobroj atmosferu u kolektivu. 

Sve o pivu

Smatra se da je pivo napitak, koji je najstariji na svetu među svim alkoholnim pićima. Takođe, prema istraživanjima, reč je o alkoholnom napitku, koji je u celom svetu i najpopularniji, a nalazi se na trećem mestu svih napitaka. Na prvom mestu je voda, zatim čaj i na trećem pivo.