Crni petao

Blog

Lager pivo - najpopularnije u Srbiji i svetu

Na svetu postoj bezbroj piva, ali se generalno razlikuju dve osnovne vrste: ale i lager pivo.

VODIČ DO NAJBOLJEG BIFTEKA U BEOGRADU

KADA KAŽEMO BIFTEK POMISLIMO NA...?Kada kažemo biftek pomislimo na savršenu dozu hedonizma, uživanja u momentu i slasti. A šta je biftek zapravo? I nije ni čudo što nas upravo to asocira na biftek, kada je dobro poznato da je biftek najkvalitetnije crveno meso. Biftek se pravi od goveđeg filea. Kada kažemo biftek pomislimo na raj za nepca, neprocenjivi  gurmanski doživljaj, pomislimo na ekskluzivni restoran, jer ipak potrebno je umeće i precizna veština kako bi se biftek pripremio na način na koji svaki gost očekuje. Možda ste na mnogim mestima jeli biftek, ali kada pronađete onaj pravi znaćete zašto ste tako dugo tragali za njim. Z

GDE NA VEČERU U BEOGRADU?

Iznenađujuće dobar meni za savršenu večeru u Beogradu.

Burgeri - gde jesti dobre burgere u Beogradu

Kratka istorija hamburgera Mada se smatra da su burgeri nastali krajem 19. veka, odnosno početkom 20. veka i to na tlu Sjedinjenih Američkih Država, poznato je da su određeni stari narodi, koji su čak živeli na tlu Evrope i te kako dobro znali za ove specijalitete. Čak postoje dokazi u vidu očuvanih recepata Rimljana, za koje se smatra da su čak nastali na početku četvrtog veka. Naravno, to nije bio klasičan hamburger koji mi danas poznajemo, ali određeni istraživači smatraju da se taj specijalitet može tretirati kao njegov preteča. Svakako je uvreženo mišljenje da su burgeri ipak nastali na tlu Sjedinjenih Američkih država i to u periodu kada je u jeku b

Gde jesti u Beogradu

Kažu da onaj ko prvi put dođe u Beograd ne može ostati ravnodušan. Stranci su uglavnom očarani bogatom istorijom metropole i noćnim životom. Energija koju stanovnici ovog grada poseduju pokreće i one koji su najsmireniji. Stranci koji su bili gosti Beograđana u početku nisu naučili lekciju da ne treba da se jede pre odlaska u goste. Hrana je generalno u Srbiji, ne isključujući i prestonicu jako bitna stavka. Jer, retko ko u Beogradu može da zamisli izlazak bez dobre večere, ili izleči mamurluk bez obilnog doručka.

Gde na doručak u Beogradu?

Kasnim ustajanjem i preskakanjem obroka, vi zapravo smanjujete sebi vreme za niz korisnih stvari, koje vam mogu doneti veliko zadovoljstvo. Lenjost je najlakša, a probuditi u sebi želju najteža, ali najlepša stvar. Kako bi vaš dan bio idealan ili baš približno dobar, treba ga započeti dobrim doručkom. Zašto je važno doručkovati pre posla? Način života u Beogradu, prihvatljiv je samo onima koji su Beograd kao takav i prihvatili i koji ga vole svim svojim bićem. Ne može se svako snaći ovde, niti to želi. Beograd je dinamičan grad, mesto gde svi jure, gde niko nema vremena da čeka i gde se retko kada uspori. Tempo je sinonim za Beograd

Korporativne proslave - zašto su važne svakoj kompaniji?

Graditi dobar odnos sa zaposlenima je osnova svakog biznisa. Jednako je važno graditi dobar odnos među zaposlenima. Iako mnogi poslodavci misle da na to ne mogu da utiču, veoma greše.Kada vaš kolektiv funkcioniše dobro, kada nema nerazumevanja, konflikata, onda se i posao brže i lakše završava. Neće se uvek svi voleti ili privatno družiti, to je činjenica, ali je važno da se razumeju i da se međusobno poštuju. A za to je potrebno uložiti vreme i trud. Upravo poslodavci u velikoj meri mogu doprineti dobroj atmosferu u kolektivu. 

Sve o pivu

Sve više se u novije vreme radi na tome da se fokus stavi na bezalkoholno pivo, ali ako pitate ljubitelje ovog alkoholnog pića, reći će vam da bezalkoholno pivo definitivno ne može da bude najbolje pivo na svetu. Kako se proizvodi pivo? U osnovi, reč je o napitku, koji se dobija alkoholnim vrenjem ječmenog slada u većini slučajeva, ali i od drugih žitarica. Za proizvodnju piva se mogu koristiti kukuruz, pšenica ili pirinač. Alkoholnim vrenjem hmelja, slada, pivskog kvasca i vode dolazi do nastanka ovog napitka. S tim što se u tom slučaju kao rastvarač koristi voda. A slad koji se koristi za proizvodnju piva u većini slučajeva se dobija od je