Crni petao

GDE NA VEČERU U BEOGRADU?

IznenaÄ‘ujuće dobar meni za savršenu večeru u Beogradu.

GDE NA VEČERU U BEOGRADU?


Istinski ljubitelji i uživaoci u svakom ukusu znaju - nijedan obrok se ne preskače, a posebno ne večera. Večera je specijalan momenat, opuštanje nakon napornog dana i svih obaveza. Uz čašu vina i voljenu osobu večera postaje onaj deo dana kome se radujemo i koji jedva čekamo. Zarad izbegavanja rutine, i otkrivanja nečeg novog, hedonisiti i vrhunski gurmani znaju da je važno otkrivati nova mesta. Večera kod kuće je jedna vrsta posebnog ugoÄ‘aja, ali večera u vašem omiljenom restoranu je sasvim druga priča i drugi nivo uživanja. 

ZBOG ÄŒEGA MINIMUM JEDNOM NEDELJNO TREBA VEÄŒERATI U RESTORANU?

Zbog osećaja. Zbog "jedvačekanja". Naš život bi postao jako dosadan i monoton da svake večeri iliti svakog dana ponavljamo jednu istu stvar. Idemo istim putem na posao, doručkujemo isto pecivo, ručamo u isto vreme sa istim ljudima, svakog dana se govori o istim temama, vraćamo se u tačno vreme kući, večeramo, serija i spavanje. Takav ritam donosi samo monotoniju, koja na duge staze može dovesti do nezadovoljstva, apatije i drugih problema. Oplemenjivanje života nekom novom aktivnošÄ‡u je ono što bi svaki čovek sebi trebalo da priušti. Odlazak na večeru u restoran gde su poznata lica, gde vas cene i poštuju i ponašaju se prema vama kao prema dragom gostu, jer to i jeste, je ono što čini vaš dan, a samim tim i vaš život lepšim i prijatnijim. Muzika, čaša vina i dobri zalogaji. Potpuni doživljaj jedne srede ,na primer, koja menja na bolje i naredni dan, jer pozitivna energija kojom ćete se napuniti nikako ne jenjava odmah. 

Možda vas zanima i vinska karta?

GDE NA VEÄŒERU U BEOGRADU?

Beograd je sedište mnogih ekskluzivnih restorana i mesta, koja nas svojom uslugom i enterijerom vode u svet ili podsećaju na detinjstvo i mladost. Beograd ima sve što želimo i sve što nam je potrebno. Beograd čine i ona mala, intimna mesta bez gužve i ona ogromna mesta, čiji deo želimo da postanemo. Ukoliko u Beogradu želite da iskusite čar svetske kuhinje i kombinaciju ukusa koja je do sada vama bila nepoznata, onda je naša preporuka za vas - restoran "Crni petao". Nalazi se nedaleko od centra grada. Sasvim dovoljno da pobegnete od buke i tenzije, a sasvim blizu, da osećaj Beograda ne prestane. Restoran Crni petao nalazi se u Ustnaičkoj ulici broj 170v. Prostire se na 400 metara kvadratnih, a svaki kutak je intimni prostor za vašu večeru u dvoje, porodičnu ili poslovnu večeru. Organizovan je tako da se u svakom trenutku možete osećati kao da ste deo zajednice i zabave koja nikada ne prestaje, a da se u drugim trenucima, kada to poželite, sasvim možete izolovati i posmatrati sve iz mirnijeg prikrajka restorana. Poseban enterijer dočarava cilj kojem teži ovaj restoran, a to je internacionalnost na svakom nivou. 

ZAPOÄŒNITE VEÄŒERU NA GROFOVSKI NAÄŒIN

Luksuz, prefinjenost i otmenost ne nedostaju ovom resotarnu. Kada već dolazite na večeru, neka to bude kompletan ugoÄ‘aj. Uživajte u svakom trenutku i svakom zalogaju, ukusu, mirisu i usluzi. Za početak savetujemo da krenete od predjela, kako bi se vaša čula pripremila za fantaziju ukusa koja im slede. Ono po čemu se izdvaja ponuda predjela u Crnom petlu jeste grofovski meni iz kojeg se posebno izdvaja tatarski biftek sa pikantnim džemom od paradajza, krančom od luka, prepečenim hlebom i puterom. Pored američkog, možete osetiti i meksikansi duh, naručivanjem kesadilje. Ako želite da ostanete duhom na našem podneblju, onda je za vas pohovana paprika sa sirom i kajmakom. Italijanski duh prizvaćete naručivanjem brusketa ili grilovanim sirom, dok će vas prolećne rolnice punjene povrćem servirane sa sosevima odvesti pravo na Tajland. 

RAPSODIJA MESA IZ PEĆI NA DRVA

Nije sve u namirnicama koje se koriste, mnogo toga je i u načinu pripreme i sredstvima koja se koriste za pripremu. Posedovanje peći na drva, govori mnogo o ponudi restorana u kome ćete najbolje večerati u Beogradu. Ukus svakog specijaliteta dodatno je obogaćen ovim momentom. A ono što se posebno izdvaja iz ponude Crnog petla, kada je ovaj segment u pitanju jesu juneća dimljena rebra, koja se serviraju sa kajmakom i pekarskim krompirom. Egzotičnija varijanta su svinjska glazirana rebra zapečena sa barbikju sosom. Iz ove ponude izdvajaju se i domaće kobasice, dimljena vešalica, pljeskavica, gurmanski uštipci i grilovana krilca. 

NEVIĐENI SPECIJALITETI ZA SAVRŠENU VEÄŒERU U BEOGRADU

Kada kažemo specijaliteti uglavnom želimo ono posebno, ono što nismo do sada probali i okusili, ono o čemu nam niko nije pričao. Budite šampioni u vašem društvu u otkrivanju najboljih specijaliteta u gradu. Za to se restoran Crni petao dobrano potrudio. Da li ste za jedno krčkano jagnje ili možda biftek u korici od lešnika, tačnije medaljonima sa mrvljenim lešnikom i granitiranim dimljenim sirom? Ili ste možda za file sa suvim šljivama i sirom, bandiran pančetom serviranim sa glaziranim mladim krompirićima? Probajte da sledeći put kada budete išli na večeru u Beogradu preskočite one dobro znane specijalitete i iskusite nešto novo i sasvim jedinstveno. 

Možda vas zanima i viski?

CRNI PETAO - KRALJ STEJKOVA 

Ovo je restoran koji vas vodi u svet iliti dovodi svet kod nas. Uživaćete u svakom zalogaju različitih internacionalnih jela, meÄ‘u kojima se posebno izdvajaju stejkovi. Ribaj stejk iliti stejk koji je odležao minimum 21 dan, zapečen na velikoj temperaturi u peći na drva - ima li šta otmenije i posebnije za vas ove večeri? Florentina stejk, pile stejk ili biftek - šta god vaše nepce u tom trenutku preferira biće posluženo za vašim stolom. A ono što će posebno oduševiti gurmanske parove - butkica za dve osobe.

VEČERA U BEOGRADU MOŽE BITI PRAVO UŽIVANJE ZA LJUBITELJE PILETINE I RIBE

Od nekih pravila i običaja, ukusa i navika teško je odstupiti. Ljubitelji piletine čvrsto su odani gotovo samo jednoj vrsti mesa. I to je sasvim opravdano. U to ime piletina se kod nas sprema s ljubavlju i sa željom da upravo u Crnom petlu pojedete najukusniju piletinu u gradu. Mlinci sa dimljenim batakom je ubedljivo jedno od najtraženijih specijaliteta. Punjena piletina se voli, piletina parmezan se obožava, a večna zaljubljenost se gaji prema piletini terijaki. U pitanju je grilovana piletina koja je posuta susamom i mladim lukom i servirana na miksu povrća u terijaki sosu. Ljubitelje ribe dočekujemo grilovanom pastrmkom. 

UŽIVAOCI BURGERA - I ZA VAS IMAMO IZNENAĐENJE

Dobra večera nije dovoljno dobra bez burgera, koji uživaju sve veću slavu meÄ‘u domaćom populacijom. Donosimo ukus Nemačke i Amerike u restoran i služimo samo ono najbolje. Bavarski burger je kompozicija mlevene junetine, dimljene butkice, pohovanog luka, paradajza, ajzberga, kiselih krastavčića, crveno luka, halapenjo papričica, čedar sira, pančete, gurger sosa i pomfrita. Pa mu odolite ako možete. 

ZASLADITE DAN

I na kraju, večera mora da poentira ugodinim slatkišem, koji nije kockica čokolade ili klasik sladoled. To je klasika na koju smo navikli. A utvrdili smo gradivo, da kada izlazimo na večeru, treba malo odstupiti od rutine i probati nešto novo, posebno i vrhunsko. Topli kolač od maka, preliven belom čokoladom prijaće vam posle bogate večere i sasvim vas oraspoložiti. Ako volite jači ukus preporučujemo nugat tart sa sosom od maline. Za nešto laganije tiopve trileće, a za kraj vas odvodimo i do Velike Britanije odakle nam stiže još jedan u nizu naših specijaliteta - krambl od šljiva. Zapečene šljive sa kračnom i sladoledom od vanile. Savršen završetak dana. 

Nadamo se da smo vam bar malo pomogli prilikom odabira savršene večere u Beogradu. Bilo da ostajete verni samo jednom jelu ili da ste majstor u isprobavanju novih ukusa - Crni petao je definitivno mesto za vas i za najbolju večeru u Beogradu.