Crni petao
Jagnjetina u mleku u našem restoranu - raspada se koliko je mekana!
Jel ste probali meso koje je bogato sokom, lepo zapečeno i istovremeno premekano dok ga žvaćete?! Jagnjetina u mleku je upravo takva.
Svako ko je proba, ovcetina u mleku obuzme sva nepsa. Znamo da ova vrsta mesa ponekad ume biti žilava i malo neprijatna za konzumiranje. Ali kada se servira u mleku, ovih nelagodnosti nema.
Jednostavno se priprema, a u toku same pripreme stavljaju se i brojni začini koji daju pravu aromu jelu.
U nastavku ističemo recept jagnjetine u mleku za jednu porciju. Tom prilikom bi trebalo koristiti svežu jagnjetinu s koskom kako bi se postigao savršen balans ukusa i teksture.
Saznajte i kako pravimo paprike punjene sirom.
RECEPT za jagnjetinu u mleku
- 700 grama jagnjetine s koskom
- 150 ml mleka
- 10 grama soli
- 2 grama bibera
- 50 grama kajmaka
- 250 grama belog krompira
- 20 grama maslinovog ulja
Način pripreme:
Prvo, pripremimo jagnjetinu. Isecite je na manje komade i brzo je zapecite sa svih strana kako biste zadržali sve sokove i arome. Začinite solju i biberom kako biste naglasili prirodne ukuse jagnjetine.
Sada dolazi trenutak kuvanja na niskoj temperaturi. Postavite jagnjetinu u vakuumske kese i kuvajte je na niskoj temperaturi kroz duže vreme. Ova tehnika zvana i sou vid omogućuje jagnjetini da postane neverovatno mekana i sočna.
Nakon što je jagnjetina savršeno pripremljena, prelijte je mlekom i dodajte kajmak. Jagnjetina u mleku i kajmaku je potpuno kremaste strukture. Karakteriše je bogat sos koji će obogatiti ceo ukus.
Dok se jagnjetina u mleku i kajmaku krčka, vreme je da se posvetimo krompiru. Operite ga dobro, ali ostavite ljusku kako biste zadržali sve hranljive sastojke. Narežite krompir na polovine i stavite ga u rernu na 190 °C. Nakon 45 minuta, krompir će postati hrskav i zlatno smeđ, baš kakav treba da bude za serviranje.
Na kraju, poslužite pečeni krompir uz nežnu jagnjetinu u mleku. Verujemo da će ovakva ovcetina oduševiti svojim savršenim spojem ukusa i navesti vas da je opet spremite.
Otkrivamo vam i kako pravimo zdrave obrok salate.
Tajni saveti naših baka za preukusnu jagnjetinu u mleku
- Odabir svežeg mesa: Ključno je koristiti sveže i kvalitetno meso jagnjetine. Meso bi trebalo da bude mekano i nežno, bez ikakvih neprijatnih mirisa.
- Mleko: Upotreba punomasnog mleka ili kisele pavlake često dodaje kremastu i bogatu teksturu jagnjetini. Mleko pomaže da se meso omekša i postane sočno.
- Mariniranje: Pre pripreme, jagnjetinu možete marinirati kako bi se poboljšao ukus. Marinada od belog vina, maslinovog ulja, začina poput belog luka, ruzmarina, origana i limuna dodaje dubinu ukusu.
- Tehnika prženja: Pre nego što jagnjetinu stavite u mleko, prženje u maslacu ili maslinovom ulju može dodati bogat ukus i stvoriti lepu koricu na mesu.
Temperatura i vreme kuvanja: Jagnjetina treba polako kuvati na niskoj temperaturi kako bi se sačuvala nežnost mesa. Dugotrajno kuvanje omogućava da se meso razmekša
Začini i začinsko bilje: Dodavanje začina kao što su biber, so, cimet, karanfilići i lovorov list može dati jelu bogat ukus. Takođe, sveži začini poput ruzmarina, majčine dušice ili nane mogu dodati svežinu.
Pravilno mešanje: Meso i mleko treba mešati pažljivo kako bi se postigla ravnomerna raspodela ukusa i temperature.
Pustite da odstoji: Nakon što je jelo skuvano, ostavite ga da odstoji nekoliko minuta pre serviranja. To će omogućiti da ukusima da se sjedine.
Ove tajne i tehnike mogu doprineti stvaranju izvanrednog jela sa jagnjetinom u mleku koje će oduševiti vaše goste.
Možda vas zanima i kako pravimo pohovani luk.
Jagnjetina u mleku u našem restoranu
Ako ne biste da eksperimentišete u svojoj kuhinji, a zanima vas kakvog je ukusa jagnjetina u mleku restoran Crni petao vas s ponosom poziva da nas posetite i probate naš specijalitet kuće - Jagnjetinu u mleku i kajmaku.
Naša jagnjetina, sveža i kvalitetna, posebno je pripremljena kako bismo vam pružili vrlo mekano meso koje se topi u ustima. Svaka porcija ovcetine prate prijatno mleko i kajmak, stvarajući kremasti sos koji obogaćuje ukus jelu.
Krompir, pečen sa ljuskom, dodaje notu hrskavosti i čini ovu kombinaciju još savršenijom.
U našem restoranu na Voždovcu težimo da pružimo vrhunski užitak pa vam garantujemo da će jagnjetina u mleku biti prava poslastica za vaše nepce. Dođite i uživajte u ovom jelu koje spaja tradicionalnu kuhinju s modernim elementima.