Crni petao

Napravite burgere kod kuće kao pravi profesionalac!

Svako od nas ima svoje omiljeno jelo i čini nam se da je uvek savršeno vreme da se opredelimo za hranu koji obožavamo i nikada nam ne dosadi. Jedno od takvih jela su definitivno burgeri. Beograd vam ih pruža u raznim ukusima, sosevima, vrstama, tako da verujemo da već imate neko mesto gde volite da ih jedete.

Napravite burgere kod kuće kao pravi profesionalac!


Svi mi preferiramo različite ukuse - neko voli hranu bogatu sosom, sa manje mesa, nekima je začinjena hrana omiljena, dok je drugi ne simpatišu previše. Ovo su dovoljni razlozi koji kazuju da su najbolji burgeri u Beogradu relativna stvar za svakog od nas. Stoga smo odlučili da vam damo neke smernice, koje će vam pomoći da napravite burger baš po svojoj meri. 

Nastali su pre jednog veka i potražnja za njima dan danas ne jenjava. Na vama je da li želite da sami spremate ovaj prepoznatljiv i sjajan komad mesa u sopstvenoj radinosti ili ćete prepustiti profesionalcima da vas oduševe van svoje kuhinje. Mi ćemo vam otkriti nekoliko tajni pravih majstora čiji su najbolji burgeri u Beogradu.

Domaći proizvodi

Da bi burger bio iznad proseka nije dovoljno samo kupiti kvalitetne namirnice, kvalitet kompletog obroka zavisi od vašeg ličnog angažovanja. Na primer, potrebno je da junetinu koju kupite za burger sami i sameljete. Možete napraviti i sopstveni kečap. Lepinja je jako bitan faktor da bi burger bio ukusan, savet je da pravite i pečete lepinje. Pre mlevenja mesa, preporučujemo da ga prvenstveno zamrznete, jer se njegova kompaktnost gubi na temperaturi i svakako vam je lakše da sameljete ono koje je zamrznuto. Stari majstori melju trake mesa pre nego kocke i mlevenje ponavljaju dva puta. Meso na ovaj način ostaje punog ukusa i sočnosti. Potrebno je i da meso ima minumun 20% masnoće u sebi.

Oblik burgera

Dok oblikujete burgere u sredinu svakog od njih pritisnite palcem kako bi se stvorilo udubljenje u junetini. Kako se pljeskavice stežu na toploti, ova udubljenja sprečavaju da se meso oblikuje u teniske loptice. Da bi bili u prilici da pravilno oblikujete burger potrebno je da debljina na svakom komadu da bude istovetna. Savetujemo vam da nabavite presu za burgere kako bi svaki komad bio savršeno oblikovan. Ove primere primenjuju mnogi kuvari i zato su sjajni njihovi burgeri. Beograd raspolaže vrsnim poznavaocima, koji su cake i veštine o kulinarstvu stekli u stranim zemljama, a odlučili da nam svoje znanje savršeno serviraju na tacni u našoj prestonici.

Prelivi za meso

Polijte burgere puterom i začinskim biljem u tiganju od livenog gvožđa. Postoje mišljenja da spremanje hrane u tiganju od livenog gvožđa čini burger ukusnijim jer mast i so ostaju u tiganju i nastavljaju da začinjavaju pljeskavicu.

Sačekati da se svi sokovi sjedine pre konzumacije burgera

Verujemo da je jako teško odoleti burgeru čim se spremi, a kako i da nije, kad se omamljujuć miris dobro spremljenog mesa širi prostorijom. Probajte ipak da odolite bar na par minuta kako bi svi sastojci pustili svoje sokove i kako bi se sve savršeno sjedinilo.

Posebna oprema

Koristan je dodatak mlin za meso ili električni mikser za mlevenje mesa. Ukoliko ipak niste u mogućnosti da sami sameljete meso zamolite mesara da melje meso dva puta koristeći matricu veće debljine.

S druge strane, ako nemate dovoljno vremena da spremite burgere kod kuće, a želite ugostiti svoje drage ljude, imamo rešenje i za to.

Svaki ciga svoga konja hvali, stoga, posetite naš restoran pivnicu Crni petao 

Ako želite prijatnu atmosferu i još bolju uslugu, zanimaju vas sočni i ukusni burgeri, Beograd je vaša lokacija, onda vas pozivamo da posetite naš restoran pivnicu Crni petao, gde ćete zadovoljiti sva vaša čula, a mi vam garantujemo da ćete uživati.

Uz komad sjajnog mesa možete poručiti svoje omiljeno pivo ili pak vino u zavisnosti koje piće preferirate. Verujemo da kada budete probali burgere koji su na meniju postaćete stalni gosti na obostrano zadovoljstvo. Bilo da odaberete burger od čistog junećeg mesa ili recimo bavarski burger sa cepkanom butkicom napravićete pravu odluku i častićete svoja nepca odlično pripremljenim burgerom.

Nalazimo se u Ustaničkoj 170V. Dobro nam došli!