Crni petao

Korporativne proslave - zašto su važne svakoj kompaniji?

Graditi dobar odnos sa zaposlenima je osnova svakog biznisa. Jednako je važno graditi dobar odnos meÄ‘u zaposlenima. Iako mnogi poslodavci misle da na to ne mogu da utiču, veoma greše.

Kada vaš kolektiv funkcioniše dobro, kada nema nerazumevanja, konflikata, onda se i posao brže i lakše završava. Neće se uvek svi voleti ili privatno družiti, to je činjenica, ali je važno da se razumeju i da se meÄ‘usobno poštuju. A za to je potrebno uložiti vreme i trud. Upravo poslodavci u velikoj meri mogu doprineti dobroj atmosferu u kolektivu. 

Korporativne proslave - zašto su važne svakoj kompaniji?


Jedan od načina na koji možete povezati ljude jesu i korporativne proslave. Tačno je da u ovom trenutku nemamo mnogo prostora za prave proslave na kakve smo navikli, ali se možemo prilagoditi situaciji i čekati trenutak kada će se sve vratiti u normalu i kada ćemo ponovo slaviti, ići na team building-e i družiti se bez straha i zadrške. 

Korporativne proslave - prilika da se zaposleni međusobno zbliže

Sedeći u kancelarijama vrlo često bivamo optrećeni poslom. Što je naravno i logično i tada ne stižemo mnogo da ćaskamo sa kolegama, niti da se preterano upoznajemo. Svako radi svoj posao. Posebno ukoliko smo novi u kolektivu. Sa druge strane, mnogima je posao takav da su često na putu i nemaju priliku da razviju neki prisniji odnos sa kolegama, već je sve strogo poslovno. 

Kada se naÄ‘emo na jednoj korporativnoj proslavi u restoranu, onda je drugačija energija, onda smo svi opušteniji i uglavnom se ne priča o poslu. Tada imamo priliku da pričamo o svakodnevnim stvarima, da se smejemo, šalimo, otkrivamo interesovanja, hobije i stavove. Tada imamo priliku da saznamo šta naša koleginica ili kolega voli, a vrlo često možemo da saznamo i koliko smo slični, a da to nismo ni znali. Možemo da otkrijemo koliko je neko duhovit, a da mi to nikada nismo ni primetili. Već sutradan, dan nakon korporativne proslave Nove godine na primer, mi se osećamo totalno drugačije. Naš kolektiv je dobio novu energiju, imamo više tema, više se smejemo i nastavljamo jedno lepo druženje uz rad. A čim je dobra energija, bolji su i rezultati. 

Korporativne proslave mogu učvrstiti odnos zaposlenog i kompanije 

Većina nas voli da se poistoveti sa uspešnim firmama u kojima radimo. Svi volimo da se pohvalimo kada radimo u kompaniji koja je uspešna i kada smo zadovolji svojim poslom. Sve što jedna kompanija, mimo plate, ponudi svom zaposlenom, on to zna i te kako da ceni. Svaki poklon, svaku sitnicu, slobodan dan, pohvalu, bonus, povišicu, ali i korporativnu proslavu, vikend putovanje - sve će to svaki zaposleni ceniti. Posebno će se poistovetiti sa firmom, ako deli iste vrednosti. Ako na primer jedna firma organizuje korporativnu proslavu u Beogradu, sa muzikom koju većina zaposlenih voli i gde se servira hrana koju zaposleni vole, oni će se automatski osećati čvrće povezani sa svojom kompanijom. A kada pronaÄ‘ete dobar restoran za korporativne proslave, onda će vam sve biti lakše, jer sa vrhunskom hranom malo ko neće uspeti da se poistoveti. 

Korporativne proslave - prilika da zaposleni bolje upoznaju svoje poslodavce, i obrnuto 

Ovo je možda i najvažnije. Vašeg nadreÄ‘enog uvek ste viÄ‘ali do tada u nekom jako ozbiljnom izdanju. Vrlo često naši šefovi su ozbiljni i nemamo prilike da se opustimo u njihovom prisustvu. MeÄ‘utim, sve te situacije se daju izgladiti na mestima zvanim korporativne proslave. Restorani su mesta gde smo svi opušteni, gde je dobar provod jedini cilj. Tada će verovatno vaš poslodavac popričati sa vama o nekim drugim temama. To su situacije u kojima upoznajemo poslodavce u nekom drugom svetlu.

Možda vas zanima i kako nastaje cider?

Dobra hrana je obavezna 

Korporativna proslava bilo u restoranu, u kompaniji ili u hotelu neće biti dobra ukoliko ne bude i hrana bila dobra. To je realno ono što svi očekuju. Prava je stvar ukoliko korporativnu proslavu pravite u Beogradu, jer je tu izbor zaista širok i možete da ponudite mnogo toga interesatnog, što vaši zaposleni do tada nisu probali. Hrana će se ocenjivati dragi poslodavci. Imajte to na umu kada birate restoran u Beogradu za korporativne proslave. O toj hrani će se pričati tokom večeri, o toj hrani će se pričati i ujutru. Govoriće se ili "hrana je bila fenomenalna, to sam očekivao od naše firme" ili "hrana je baš bezveze, šta se drugo i može očekivati od naše firme". Ne dozvolite da se druga rečenica ikada izgovori. Organizacija vaše korporativne proslave govori o vašem imidžu, odnosno gradite ga i kroz ovaj segment. 

Restoran za korporativne proslave 

Restoran, koji bi se sigurno dopao vašim zaposlenima mora pre svega da bude veće kvadrature. Mora da poseduje zanimljiva pića, da izgledom bude prijatan i da ima naravno bogatu ponudu hrane. Mi Srbi volimo meso i to i očekujemo na takvim vrstama proslave. Pivnica restoran Crni petao svakako ispunjava sve ove kriterijume. 

U skladu sa našom bogatom ponudom, za vas možemo osmisliti bilo šta. Na primer, predjelo ne mora da bude klasičan tanjir sa suhomesnatim proizvodima. Šta kažete na prolećne rolnice, kesadilju i pohovani sir za vaše zaposlene? Zatim hrskavi čips, tartufi pomfrit. ÄŒekajte, najbolje tek dolazi. Krčakano jagnje? Biftek u korici od lešnika? File sa suvim šljivama? Mesa iz peći na drva? Florentina stejk? Ekstravagancija ukusa na nivou.

Izdvojili smo ono na šta smo prvo pomislili, ali naša ponuda nudi mnogo više. Zamislite da poslužite biftek u korici od lešnika? Šta mislite, kako bi vaši zaposleni govorili sutra o vama? Pa obećavamo da bi svi oni smo o tom bifteku pričali ceo dan i ne samo u firmi, nego svima koje poznaju. 

Zato, zaključak je, treba zaposlenima prirediti doživljaj kakav ne očekuju, ali kakav zaslužuju. Treba im prirediti korporativnu proslavu, zbog koje će poželeti da svakog dana budu bolji i uspešniji u onome što rade. 

Znamo savršeno mesto gde uz vrhunsku hranu nastaju najbolja poslovna prijateljstva i raÄ‘aju se neverovatni uspesi. Znamo za mesto koje je na tom principu i nastalo. Dobro nam došli!