Crni petao

Dimljena butkica - ukusan komad mesa kog svi obožavaju

Jedno od najukusnijih mesa jeste dimljena butkica koja se priprema na različite načine tako da je vole i deca i odrasli. Može da se kuva, prži, dodaje kao aromatično meso jelima ili bude glavni obrok. Savršeno je uz pivo, ali se slaže i uz vina, sokove i vodu… 

Dimljena butkica - ukusan komad mesa kog svi obožavaju


U zavisnosti od načina pripreme i kalorijska vrednost varira, ali je poželjan deo svakog plana ishrane upravo zato što i može da od najbljutavijeg jela napravi simfoniju ukusa.

Ako nemate ideju šta pripremiti za ručak ili niste znali koliko je ovo meso kvalitetno i ukusno, nastavite sa čitanjem. Poželećete da jelo spremite i sami, ali i probate i neobične kombinacije u restoranu.

Dimljena butkica – recept za najrazličitija jela

Priprema hrane za većinu je užitak, a kada se priprema dimljena butkica, recept će svaki put da uspe. Priprema može biti kroz kuvanje i kroz pečenje, a samim tim se i kreiraju najrazličitija jela. Uz ukusan prilog i salatu svaki ručak će biti pun pogodak.

Predlažemo vam da prvo probate jela koja se peku u rerni, a najjednostavnija je krompir i dimljena butkica. Recept je zaista jednostavan, a jelo se sprema tako što se u posudu za pečenje stavi krupnije nasečen krompir, začinjen i sa maslinovim uljem posut. Odozgo se stavi butkica i sve poklopi i peče 45 min na 200 stepeni.

Onda se posuda oklopi, sos od pečenja iskoristiti da se butkica prelije i vratiti otkrivenu posudu da se meso zapeče jos 15ak minuta.

Ovo je osnovni recept, a mnoge domaćice dodaju i luk i drugo povrće, u nekim receptima se dodaje pivo ili vino… u suštini ljudi imaju različite ukuse, a vi probajte više varijanti i pronađite jelo koje će vas oduševiti.

Drugi najčešći način pripreme jeste kuvanjem, pa probajte i pasulj sa dimljenom butkicom, svadbarski kupus ili ovo meso skuvajte kao glavno jelo i poslužite uz ren. 

Postoji još puno recepata, ali u suštini svako se jelo može poboljšati sa dimljenim mesom, a naročito naša tradicionalna jela kao što je krompir čorba, grašak i svaka zimska varijanta gde se nakon kuvanja meso može i istiniti i tako vratiti da se obrok završi.

Dimljena butkica – cena u restoranu će vas oduševiti

Verujemo da vam je krenula voda na usta čitajući ovaj tekst, ali najbolje tek sledi. Predlažemo vam i da isprobate restoranska jela koja sadrže dimljenu butkicu i bićete oduševljeni.

Sigurno je da ćete pronaći nekoliko varijanti pečenih i kuvanih jela, ali je tradicionalno najtraženija dimljena butkica sa bavarskim kupusom. Reč je o kompletnom obroku koje će oduševiti i mirisom i ukusom, naročito u hladnim danima.

Ono što će vas još iznenaditi kada je u pitanju ovako pripremljena dimljena butkica, cena obroka po osobi je povoljna, manja od 900 dinara i pri tome govorimo o ceni u najpoznatijim restoranima u Beogradu, tamo gde se traži mesto više i gosti su stalni.

Da spomenemo da naš restoran radi i dostavu hrane, tako da kod nas možete naći idealno mesto za uživanje u ukusima koji su vam dostupni i kod kuće, uz samo jedan telefonski poziv.

Spremite ili poručite ukusan obrok napravljen od kvalitetnog mesa. Dimljena butkica će postati jedan od omiljenih obroka. Prijatno!