Crni petao

Moravska salata na naš način! - Recept u nastavku

Danas obrađujemo jednu salatu sa našeg menija, a to je Moravska salata. Jako tražena u našem restoranu.

Moravska salata na naš način! - Recept u nastavku


Ukusna je, brzo se sprema, a preporučujemo je svima onima koji vole ljutkasto-slatka jela.

Moravska salata sadrži pečenu ljutu papriku, koja rezi pod jezikom. Pored ljutine, ima i vrlo blag kiselkast ukus baš zbog prisustva sirćeta. Međutim, kad se svi sastojci spoje i pusti da salata malo odstoji, osetićete punoću slatkosto-ljutog ukusa, jer su paprike tada već pustile svoje sokove.

Možda će vas zanimati i kako se pravi Terijaki piletina.

Sastojke za Moravsku salatu već imate u kući

Verujemo da većinu ovih namirnica, koje idu u Moravsku salatu, već imate kod kuće. Ono što vam treba na prvom mestu jeste crveno povrće, a na prvom mestu paprika, koja čini suštinu ove Moravske salate. Pored crvene paprike, uzmite i jednu ljutu. U slučaju da ne volite ljuto, možete je izostaviti. A nakon paprike sledi i paradajz.

Od povrća vam je potreban još praziluk i to bi bilo to.

Ostali sastojci Moravske salate su začini i ulja i to: maslinovo ulje, aćeto sirće, so i dodatno nešto od začina ako želite.

Ako volite ovu salatu, pozivamo vas da posetite naš restoran za Dan zaljubljenih. Biće na meniju i moći ćete da je poručite. :)

Recept za Moravsku salatu

  • Paradajz 150 gr
  • Pecena paprika crvena 120 gr
  • Pecena ljuta paprika 1 kom
  • Praziluk 20 gr

Začini:

  • So
  • Biber
  • Čen belog luka
  • Maslinovo ulje
  • Aćeto sirće

Najpre ispecite crvenu papriku. Kada se ohladi, oljuštite je i očistite je od semenki. Spomenuli smo da u recept ide i ljuta paprika, ali nju možete izostaviti ako želite. Kada ste to uradili, tu oljuštenu papriku i paradajz isecite na komadiće u razmeri 1x1.5cm. Isto to uradite i sa prazilukom. Najpre ga operite, i iseckajte što sitnije.

Sve ovo povrće sjedinite u činiju koju ćete poslužiti. U nju dodajte začine koje smo iznad spomenuli da idu u ovaj recept Moravske salate. Dakle, so, biber, ulje, sirće, ispasiran čen belog luka. Promešajte dok se ne dobije sjedinjena masa, a zatim je možete odmah poslužiti i degustirati. Prijatno!

Ukoliko vam ipak Moravska salata deluje komplikovano za spremanje, pozivamo vas da posetite naš restoran na Voždovcu ,,Crni petao” gde ćemo vas ugostiti i ponuditi izvrsnu salatu, koja je redovna na našem meniju.