Crni petao

Kako organizovati devojačko veče

She said yes! Jedna od najpoznatijih rečenica na internetu kada se dogode veridbe, koju prate celokupna zbivanja od same veridbe, pa sve do kraja svadbe. 

Kako organizovati devojačko veče


A između toga pravi kovitlac dešavanja, priprema, kupovina, planova, organizacija... Već na pomisao da treba spisak obaveza napraviti pripadne malo loše, zar ne? Međutim, poenta je da je celokupan tok zbivanja oko nečega što je lepo, radosno, pa svaka obaveza postaje zadovoljstvo. Zato hajde da ih polako rešavamo, zajedno, jer uvek je potrebna pomoć. 

Kada se veridba dogodi, kakvog god oblika i vida bila, počinju lagano pripreme za onaj glavni, svadbeni dan. A u okviru svega toga stoji nad glavom prostor za devojacko vece, kako ga organizovati, momačko veče, gde naći venčanicu, odelo, dekoraciju, pozivnice... Najpre, odvojite posebne rokovnike ili podsetnike za svaki događaj, a mi se zadržavamo na devojačkoj večeri i već vam sada pravimo glavni plan prema kojem će vam biti mnogo lakše da sve udesite kako želite i maštate. 

Kako ga organizovati ovu noć

- Prostor za devojačko veče

Najvažniji deo jeste pronaći lokaciju na kojoj želite da se proslava devojačke večeri održi. Za manja društva je to često neki spa centar, planina, putovanje, ali ako ne želite da se udaljite od svog grada, zbog obaveza, veće količine zvanica, potrebno je pronaći odgovarajući restoran. A šta sve taj restoran treba da ponudi?

Najpre udoban i lep prostor za devojacko vece, ambijent koji prija i koji će vam odgovarati za sve dalje korake. Pored toga, bitno je da nudi zanimljiv izbor jela i pića. Sigurno je da nećete jesti nešto što je kao ručak kod kuće, pa se bacite u potragu za nekim savremenijim menijem, koji nudi zanimljive ukuse, spojeve, a najpre kvalitetnu i ukusnu hranu. Van toga, bitno je da ima dovoljno mesta za devojacko vece da bi ambijent primio sve osobe koje planirate, pa bilo da vas ima samo za jedan sto ili ceo lokal. Kada sve ovo pronađete odgovor na pitanje kako organizovati devojacko vece postaje lakši.

- Obezbedite muziku na vreme

Nakon što se izabrali nekoliko mesta za devojacko vece (prijatelji vam mogu pomoći da izaberete ono pravo), sledi organizacija muzike. Pored dobre ekipe, koja je u ovoj prilici nezaobilazna, uz ukusnu klopu i bogat izbor pića, jedino za provod i dobru atmosferu fali muzika. Restorani će vam uvek ponuditi neko svoje rešenje, ali vi možete da u većini slučajeva muziku kreirate po svom ukusu. Uz određenog DJ-a ili bend, stvorićete uspomene i zabavu koja će biti skoro podjednako za pamćenje kao i sam dan svadbe.

- Unapred osmislite i naručite dekoraciju

Kako živimo u eri interneta onda nam je dostupno da vidimo kako se određene stvari rade kod nas, u regionu i u svetu. A te svetske devojačke večeri izgledaju jako primamljivo, što zbog određenih ideja, što zbog dekoracije. Dekoracija obuhvata sve, od pozivnica ako ih želite, pa sve do dekoracije stola, stolica, određenih odevnih komada ili aksesoara. Unapred osmislite za svoje ili kumino devojačko veče, jer kume se time najviše bave, šta želite da postignete i u tom pravcu idite od početka do kraja. 

- Opustite se...

Kako organizovati devojačko veče bez stresa? Vrlo lako. To što radite radite iz ljubavi, zadovoljstva i želje, što znači da je sve usmereno ka zabavi i radosti, ako vi tako želite, a sigurno je da želite. Zato se opustite i sve će ići lagano i prijatno od samog starta uključujući odabir mesta za devojacko vece, muziku, dekoraciju i sve ostalo što ide uz to. 

Možda vas zanima i gde za momačko veče?