Crni petao
Korporativne proslave - zašto su važne svakoj kompaniji?
Graditi dobar odnos sa zaposlenima je osnova svakog biznisa. Jednako je važno graditi dobar odnos meÄ‘u zaposlenima. Iako mnogi poslodavci misle da na to ne mogu da utiÄu, veoma greše.
Kada vaš kolektiv funkcioniše dobro, kada nema nerazumevanja, konflikata, onda se i posao brže i lakše završava. Neće se uvek svi voleti ili privatno družiti, to je Äinjenica, ali je važno da se razumeju i da se meÄ‘usobno poštuju. A za to je potrebno uložiti vreme i trud. Upravo poslodavci u velikoj meri mogu doprineti dobroj atmosferu u kolektivu.
Jedan od naÄina na koji možete povezati ljude jesu i korporativne proslave. TaÄno je da u ovom trenutku nemamo mnogo prostora za prave proslave na kakve smo navikli, ali se možemo prilagoditi situaciji i Äekati trenutak kada će se sve vratiti u normalu i kada ćemo ponovo slaviti, ići na team building-e i družiti se bez straha i zadrške.
Korporativne proslave - prilika da se zaposleni međusobno zbliže
Sedeći u kancelarijama vrlo Äesto bivamo optrećeni poslom. Što je naravno i logiÄno i tada ne stižemo mnogo da ćaskamo sa kolegama, niti da se preterano upoznajemo. Svako radi svoj posao. Posebno ukoliko smo novi u kolektivu. Sa druge strane, mnogima je posao takav da su Äesto na putu i nemaju priliku da razviju neki prisniji odnos sa kolegama, već je sve strogo poslovno.
Kada se naÄ‘emo na jednoj korporativnoj proslavi u restoranu, onda je drugaÄija energija, onda smo svi opušteniji i uglavnom se ne priÄa o poslu. Tada imamo priliku da priÄamo o svakodnevnim stvarima, da se smejemo, šalimo, otkrivamo interesovanja, hobije i stavove. Tada imamo priliku da saznamo šta naša koleginica ili kolega voli, a vrlo Äesto možemo da saznamo i koliko smo sliÄni, a da to nismo ni znali. Možemo da otkrijemo koliko je neko duhovit, a da mi to nikada nismo ni primetili. Već sutradan, dan nakon korporativne proslave Nove godine na primer, mi se osećamo totalno drugaÄije. Naš kolektiv je dobio novu energiju, imamo više tema, više se smejemo i nastavljamo jedno lepo druženje uz rad. A Äim je dobra energija, bolji su i rezultati.
Korporativne proslave mogu uÄvrstiti odnos zaposlenog i kompanije
Većina nas voli da se poistoveti sa uspešnim firmama u kojima radimo. Svi volimo da se pohvalimo kada radimo u kompaniji koja je uspešna i kada smo zadovolji svojim poslom. Sve što jedna kompanija, mimo plate, ponudi svom zaposlenom, on to zna i te kako da ceni. Svaki poklon, svaku sitnicu, slobodan dan, pohvalu, bonus, povišicu, ali i korporativnu proslavu, vikend putovanje - sve će to svaki zaposleni ceniti. Posebno će se poistovetiti sa firmom, ako deli iste vrednosti. Ako na primer jedna firma organizuje korporativnu proslavu u Beogradu, sa muzikom koju većina zaposlenih voli i gde se servira hrana koju zaposleni vole, oni će se automatski osećati Ävrće povezani sa svojom kompanijom. A kada pronaÄ‘ete dobar restoran za korporativne proslave, onda će vam sve biti lakše, jer sa vrhunskom hranom malo ko neće uspeti da se poistoveti.
Korporativne proslave - prilika da zaposleni bolje upoznaju svoje poslodavce, i obrnuto
Ovo je možda i najvažnije. Vašeg nadreÄ‘enog uvek ste viÄ‘ali do tada u nekom jako ozbiljnom izdanju. Vrlo Äesto naši šefovi su ozbiljni i nemamo prilike da se opustimo u njihovom prisustvu. MeÄ‘utim, sve te situacije se daju izgladiti na mestima zvanim korporativne proslave. Restorani su mesta gde smo svi opušteni, gde je dobar provod jedini cilj. Tada će verovatno vaš poslodavac popriÄati sa vama o nekim drugim temama. To su situacije u kojima upoznajemo poslodavce u nekom drugom svetlu.
Možda vas zanima i kako nastaje cider?
Dobra hrana je obavezna
Korporativna proslava bilo u restoranu, u kompaniji ili u hotelu neće biti dobra ukoliko ne bude i hrana bila dobra. To je realno ono što svi oÄekuju. Prava je stvar ukoliko korporativnu proslavu pravite u Beogradu, jer je tu izbor zaista širok i možete da ponudite mnogo toga interesatnog, što vaši zaposleni do tada nisu probali. Hrana će se ocenjivati dragi poslodavci. Imajte to na umu kada birate restoran u Beogradu za korporativne proslave. O toj hrani će se priÄati tokom veÄeri, o toj hrani će se priÄati i ujutru. Govoriće se ili "hrana je bila fenomenalna, to sam oÄekivao od naše firme" ili "hrana je baš bezveze, šta se drugo i može oÄekivati od naše firme". Ne dozvolite da se druga reÄenica ikada izgovori. Organizacija vaše korporativne proslave govori o vašem imidžu, odnosno gradite ga i kroz ovaj segment.
Restoran za korporativne proslave
Restoran, koji bi se sigurno dopao vašim zaposlenima mora pre svega da bude veće kvadrature. Mora da poseduje zanimljiva pića, da izgledom bude prijatan i da ima naravno bogatu ponudu hrane. Mi Srbi volimo meso i to i oÄekujemo na takvim vrstama proslave. Pivnica restoran Crni petao svakako ispunjava sve ove kriterijume.
U skladu sa našom bogatom ponudom, za vas možemo osmisliti bilo šta. Na primer, predjelo ne mora da bude klasiÄan tanjir sa suhomesnatim proizvodima. Šta kažete na prolećne rolnice, kesadilju i pohovani sir za vaše zaposlene? Zatim hrskavi Äips, tartufi pomfrit. ÄŒekajte, najbolje tek dolazi. KrÄakano jagnje? Biftek u korici od lešnika? File sa suvim šljivama? Mesa iz peći na drva? Florentina stejk? Ekstravagancija ukusa na nivou.
Izdvojili smo ono na šta smo prvo pomislili, ali naša ponuda nudi mnogo više. Zamislite da poslužite biftek u korici od lešnika? Šta mislite, kako bi vaši zaposleni govorili sutra o vama? Pa obećavamo da bi svi oni smo o tom bifteku priÄali ceo dan i ne samo u firmi, nego svima koje poznaju.
Zato, zakljuÄak je, treba zaposlenima prirediti doživljaj kakav ne oÄekuju, ali kakav zaslužuju. Treba im prirediti korporativnu proslavu, zbog koje će poželeti da svakog dana budu bolji i uspešniji u onome što rade.
Znamo savršeno mesto gde uz vrhunsku hranu nastaju najbolja poslovna prijateljstva i raÄ‘aju se neverovatni uspesi. Znamo za mesto koje je na tom principu i nastalo. Dobro nam došli!