Crni petao

Naš predlog 3 najbolja deserta u Beogradu

Beograd je grad sa bogatom gastronomskom ponudom, a jedan od njenih najslađih aspekata su definitivno dezerti. Ako tražite slatki zalogaj nakon obilne večere ili jednostavno želite da zadovoljite svoju slatku želju, Beograd ima neke od najboljih dezerta koje ćete ikada probati. Stoga smo odlučili da izdvojimo nekoliko njih i damo vam preporuku koji su to najbolji deserti u Beogradu, slatkiši ili kolači, kako vam je slađe da ih zovete.

Naš predlog 3 najbolja deserta u Beogradu


Koji su to najbolji deserti u Beogradu

Kolač od maka

Kolač od maka u sosu od bele čokolade je veoma tražen u našem restoranu. Veliki broj ljudi ga je probao i istakao da mu se dopada, tako da ga možemo svrstati u jedan od najboljih slatkisa u Beogradu. Ovaj dezert je napravljen od mlevenog maka, šećera, jaja i mleka, a poslužuje se sa prelivom od bele čokolade. Kolač ima bogat ukus maka, a preliv od bele čokolade ga čini posebnim i različitim od ostalih kolača. Pored našeh restorana Crni Petao, takođe ga možete probati u raznim poslastičarnica u Beogradu.

Možda vas zanima i aperitiv koji biste mogli degustirati uz omiljeni kolač.

Tri leće sa karamel prelivom 

Tri leće sa karamel prelivom je još jedan fantastičan dezert koji se može naći u Beogradu. Ovaj slatkiš se sastoji od tri različite vrste leće koje su mešane sa karamel prelivom i poslužene sa sladoledom od vanile. Inače je prava poslastica za ljubitelje karamel ukusa i savršeno se uklapa u letnje dane.

Bajadera tart sa pireom od malina

Bajadera tart sa pireom od malina je slatkiš koji će zadovoljiti vašu dnevnu dozu za slatkim. Prilikom pripreme ovog deserta kombinujemo čokoladu sa osvežavajućim ukusom malina, što ga čini savršenim izborom za posebne prilike ili kada želite da se počastite nečim posebnim.

Pročitajte koje zdrave obrok salate možete probati u našem restoranu.

Dezerti kao šlag na tortu nakon kvalitetnog ručka

Nema ništa slađe nego kad se nakon dobre srpske kuhinje zasladiite svojim omiljenim kolačem. Uglavnom tek tada možemo reći da smo siti i da je naš obrok upotpunjen. Posebno ako želite iznenaditi svoju porodicu ili prijatelje, predlažemo vam da ih izvedete u restoran gde svako može izabrati ono što želi za sebe, bilo to slano ili slatko. 

Crni petao s ljubavlju sprema slatkiše za svoje goste

Kod nas možete probati sva tri pomenuta slatkiša: kolač od maka, tri leće sa karamel prelivom, kao i bajaderu sa tart pireom od malina. Naši kuvari su usavršili tehniku njihovog pravljenja i svaki novi kolač koji naprave je savršenog ukusa. I za sam kraj, verujemo da je ovaj tekst o najboljim desertima u Beogradu idealna prilika da vas pozovemo da posetite naš restoran i uživate u svojim omiljenim ukusima.