Crni petao

Sočan roštilj na ćumur jede se sa slašću

Bilo da nam dolaze gosti ili želimo u najužem krugu porodice da na meniju bude meso, domaće spremanje hrane je nekako neizostavan deo kuhinje svake porodice. Pokazalo se da je rostilj na ćumur sjajan izbor ukoliko imate dvorište kod kuće, gde možete natenate spremati meso, u prijatnom ambijentu i uz neko pivce, kako obično biva kod mnogih domaćina i domaćica.

Sočan roštilj na ćumur jede se sa slašću


Ljudima su uglavnom omiljeni ćevapi koje neko pravi od čiste junetine ili svinjetine, mada ma koje meso da spremate na ćumuru, nećete pogrešiti. Neizostavne su i kobasice, pileće belo meso, rolovano meso sa slaninom, svinjska vešalica na žaru… Pregršt je varijacija i svako sprema roštilj u uslovima sa kojima raspolaže. 

Saveti za sjajno pečen roštilj na ćumuru 

Ne zaboravite da vam se meso peče

Svako okupljanje dragih ljudi je puno zanimljivih razgovora, smeha i lociranja uspomena. Neretko se desi da zaboravimo da se meso priprema i da su ove gurmanske poslastice na roštilju. Rezultat jeste da meso pregori, a vi gledajte da vam se ova situacija ne događa često. Pored toga što niko ne voli zagorleu hranu gorkog ukusa, mnogi doktori smatraju da ovakvo meso nije zdravo, a i svakako je daleko ukusnije od onog koje se ispeče taman koliko je potrebno. Dodatni peh će se dogoditi ako se prepeče jer je tako spemljeno meso osetno tvrđe i nije prijatno za konzumaciju. 

Verovatno ćete ljubimcima dati takav zagoreli rostilj na cumur, cena će biti veća nego što ste očekivali, a vi na kraju verovatno nećete ponovo ulagati isti trud, već ćete kontaktirati restoran. Beograd ih ima na pretek, a vi već možda imate omijeno mesto koje posećujete. Ako već niste bili naš gost, Crni Petao je tu da vas ugosti. Takođe vršimo i dostavu hrane. 

Možda vas zanimaju i brusketi.

Prilozi

Iako je dostupno pregršt priloga uz meso najbitniji sastojak koji je nepromenljiv jeste crni luk. Mnogi zbog njega ne započinju svoje jelo. Pored luka, kao dodatak mesu možemo pronaći majonez, kečap, razne sezonske salate ali i mnogo grilovanog povrća koje se savršeno slaže uz roštiljsko meso. 

Kombinacija mesa i priloga na štapiću

Čuvene ražnjiće možemo kombinovati kako god želimo i volimo. Mogu biti nanizani samo komadići jedne vrste mesa, može se praviti kombinacija više vrsta, a sve je popularnije praviti ražnjice u kombinaciji mesa i povrća. Jako je ukusno, predivno izgleda i na miris ove kombinacije retko ko ostane ravnodušan. Sve je popularniji jagnjeći ražnjić koji je sam po sebi vrlo markantan. On se pravi tako što se dodaju na ražnjić i zelene paprike kao i pečurke.

Marinada

Da bi meso bilo što ukusnije potrebno je napraviti marinadu u kojoj će se meso do pečenja nalaziti. Ne samo da će ono biti mekše, već će poprimiti ukuse svih sastojaka što čin roštilj još ukusnijim. Uglavnom se za marinadu koristi ulje, mleveni biber, so i beli luk. Možete dodatni i druge biljne začine po ukusu i volji.  

Međutim, ima dana kada niste raspoloženi da dan provedete u kuhinji. Razumljivo je ukoliko ste našli svoje omiljeno mesto koje posećujete ili vam je lepše da vam se hrana isporuči do vrata. U toj situaciji, posebno tokom ovih toplih dana kada ne biste dodatno da se grejete pored vatre, imamo rešenje. 

Naručite roštilj na ćumur iz Crnog Petla i uživajte u svom domu 

Otkako nam je dostupna pivnica Crni petao sa svojim sočnim i ukusnim jelovnikom, što unutar objekta što preko online poručivanja, dostava hrane Beograd je umnogome obogaćena. Na meniju možete naći bogat meni koji ima odgovor za prave gurmane. Ukoliko želite da poručite roštilj na ćumur nećete pogrešiti sa svinjskim glaziranim rebarcima, fantastičnom pljeskavicom sa tri vrste mesa ili kobasicom sa sirom. Ovo je samo deo našeg slanog jelovnika koji vam nudi odlična jela, vaše je samo da poručite. 

Roštilj na ćumur - cena 

Kada je u pitanju naš rostilj na cumur, cena i ukus su prilagođeni svima, tako da verujemo da svako može pronaći nešto za sebe. Od pilećeg mesa, preko pljeskavica i ćevapa, ražnjića i tankih domaćih ili kobacisa sa sirom - pripremamo sve za vas! A za one koji posebno vole ljuto, spremili smo pikantna pileća krilca. 

Ostaje nam samo da vas pozovemo da posetite naš restoran. Beograd, Voždovac, Ustanička 170V je naša lokacija. Očekujemo vas!