Crni petao

Mlinci sa piletinom tope se pod nepcima

Ako ste ljubitelj paste verujemo da volite i mlince. Oni su savršeno testo koje u kombinaciji sa adekvatnim mesom daju jelo koje vas može ostaviti bez reči, koliko je dobro. 

Mlinci sa piletinom tope se pod nepcima


Mlinci sa piletinom se mogu svrstati u omiljenu hranu na srpskoj trpezi. Iako se ovo jelo može praviti sa raznovrsnim mesom, pokazalo se da su ipak omiljeni mlinci sa piletinom. Recept je uvek tražen za ovaj obrok i svako ko proba ne ostaje bez reakcije. Sigurno se pitate kako se prave mlinici sa piletinom, u nastavku teksta to ćemo nastojati da vam odgonetnemo sa svim detaljima kako da vaše jelo bude savršenog ukusa i naravno sočno. 

Možda vas zanima i dimljena butkica?

Ukusni domaći mlinci

Mnogi gurmani se slažu u konstataciji da nema ukusnijih mlinaca od domaćih. Ispadnu nešto deblji od industrijskih ali su ukusni i sočni. Naravno da nećete uvek imati vremena da mlince napravite, biće situacija kada su ljudi koje ste pozvali praktično na pragu i tada naravno treba biti praktičan. Mlince uvek možete potražiti na pijaci, pogotovo u onim radnjicama gde se prodaju domaće kore. Šta vam je potrebno za domaće mlince? Nikad manje sastojaka. Pripremite so, vodu i brašno. Mere su oko 300 grama brašna, 3 dc vode i jedna kašičica soli vam je dovoljna. Testo koje umesite treba das bude kompaktno, da se odvaja od činije u kojoj mesite. Neka miruje nekih tridesetak minuta i nakon toga razvucite testo u trake debljine oko 1mm i pecite u tiganju ili sušite u rerni na 200 stepeni. Nakon ovog dela bićete na korak bliži od toga da pred goste iznesete vaš produkt, a to su sjajni mlinci sa piletinom. Recept će sigurno biti tražen.

Odabir mesa

Iako možete koristiti više vrsti mesa, ipak su se nenametljivo i vremenom izdvojila dva dobitna miksa u srpskoj kuhinji, a to su mlinci sa ćurećim mesom i mlinci sa piletinom. Kako se prave mlinci sa piletinom otkrićemo vam u nastavku teksta. Malo soli ubacite u pileće meso koje je isečeno na kockice i krenite sa njegovim prženjem. Dok se meso prži umešajte pavlaku koja je kisela i jednu koja je neutralna. Ovaj umak, da ga tako nazovemo, pospite preko isprženog mesa. Do tada ste izmrvili mlince i deliće ste natopili supom. Mlince kroz par minuta ocedite i ubacite u miks pavlaka. Jelo ubaciti u prethodno zagrejanu rernu na 220 stepeni.  

Kako se prave mlinci sa piletinom - recept bez presedana

Kad su u pitanju mlinci sa piletinom, recept može biti malo zahtevniji, ukoliko želite da vi pravite i mlince i spremite meso i sos. Ali ako su vaš izbor kupovni mlinci sa piletinom, recept će ići znatno brže. U ovom delu vas upućujemo u njihovu detaljniju pripremu. Svaki recept ima neki svoj šmek. Mi sada sa vama delimo recept kako se prave mlinci sa piletinom koji će biti mirišljavi i prilično mekani. Pre prženja piletine ubacite crni luk u tiganj i malo ga prodinstajte. Topla preporuka je da pored soli piletinu začinite biberom. Bitan deo jeste i dodatak izgnječenog paradajza koji piletini daje poseban ukus. Tokom prženja je potrebno sačekati da vam sva tečnost uvri. Sada stupa na snagu miks pavlaka u koji dodajete ljutu papriku, origano začin i vrlo malo izrendajte muskant oraščić. Svi sirevi manje više na kraju ređanja sastojaka dolaze u obzir ali se nedvosmisleno najbolje pokazala gorgonzola.  

Nadamo se da smo vam olakšali posao i odgovorili na pitanje kako se prave mlinci sa piletinom. A ukoliko trenutno nemate vremena da im se posvetite, onda znate gde na večeru u Beogradu. Crni petao će vas rado ugostiti i pored pomenutih mlinaca predložiti neko od piva koje se savršeno slaže uz piletinu.