Crni petao
Kako organizovati uspešan poslovni ručak
Poslovni ruÄak predstavlja odliÄnu ideju za dogovor i otpoÄinjanje saradnje, budući da se sagovornici nalaze u prijatnoj i komotnoj atmosferi, koja ne nalikuje onoj u kancelariji. Veruje se da poslovni ruÄak, iako niko to nije dokazivao ili istraživao, pozitivno utiÄe na klijente s kojima se lakše ostvaruje saradnja.
Uspeh jedne firme, izmeÄ‘u ostalog, meri se i njenim imidžom. Kakav utisak ostavlja na okolinu, klijente i poslovne partnere. Zna se da utisak ponekada može da bude presudan, kada je izbor poslovnog partnera u pitanju. Kako bi što više impresionirali poslovne partnere i približili im aktivnosti firme, mnoge kompanije neguju tradiciju poslovnog ruÄka. Poslovni ruÄak predstavlja odliÄnu ideju za dogovor i otpoÄinjanje saradnje, budući da se sagovornici nalaze u prijatnoj i komotnoj atmosferi, koja ne nalikuje onoj u kancelariji. Veruje se da poslovni ruÄak, iako niko to nije dokazivao ili istraživao, pozitivno utiÄe na klijente s kojima se lakše ostvaruje saradnja.
U našem restoranu služimo vam i srpsku kuhinju.
ZnaÄaj poslovnog ruÄka
Poslovni ruÄak nije nešto što je današnje vreme iznedrilo. Ovaj pojam prvi put pominje se osamdesetih godina, kada su se uz jelo u nekom restoranu poslovni partner povezivali, razgovarali, delili mišljenja i eventualno saraÄ‘ivali. Dok je osamdesetih poslovni ruÄak dobijao na zamahu, danas se s pravom može reći da je postao svakodnevica za brojne firme. Pravila nema, poslovni ruÄak organizuju mali i srednji preduzetnici, ali i velike korporacije. Zapravo svi oni koji bi želeli da deluju profesionalno i ozbiljno drugoj strani. ZnaÄaj poslovnog ruÄka ogleda se u tome, što u enterijeru odreÄ‘enog restorana dobijate atmosferu koja nikako ne bi mogla da se stvori dok boravite u kancelariji. Opuštena i prijateljska atmosfera sigurno da će vam pomoći da klijenta ubedite u ono što ste naumili. Zbog toga ovakve prilike ne bi trebalo da propuštate. Pre same organizacije poslovnog ruÄka, važno je da najpre pozovete drugu stranu. Kako biste izbegli neugodnosti u smislu plaćanja raÄuna, najbolje bi bilo da naglasite da na ruÄak vi pozivate. Osim toga, nazanÄite i o Äemu ćete razgovarati. Onako usputno. Najbolje bi bilo da klijentu uputite mejl sa preciznim podacima, ili da razgovor obavite liÄno telefonom. Bez obzira za koji naÄin se opredelite, važno je da napomenete šta je cilj vašeg susreta, gde i u koliko sati se nalazite.
Možda vas zanima i viski?
Šta imati na umu prilikom organizacije poslovnog ruÄka
Izborom prostora za poslovni ruÄak ne samo da otkrivate i pokazujete svoj ukus, već i ukus vaše firme. Svakako da bi atmosfera trebalo da bude prijatna, ali nemojte ni da preterujete. Isuviše zamraÄena mesta, mogla bi vas odvesti u sasvim drugu krajnost. Muzika ne bi trebalo da bude preglasna kako biste se dobro Äuli tokom razgovora. Izbegavajte mesta sa muzikom uživo. Ukoliko se sa klijentom sastajete prvi put i niste sigurni koju vrstu hrane on voli, nećete pogrešiti ukoliko vaš izbor bude restoran sa internacionalnom kuhinjom. Ovakvi restorani imaju bogate menije, pa Äak i opcije za vegeterijance. Ako ste, pak, prinuÄ‘eni da organizujete ruÄak u gradu u kom niste domaći, onda je najbolje da se prethodno raspitate kod poznanika koji su iz tog grada da vam preporuÄe restoran za poslovni ruÄak. U sluÄaju da niste u mogućnosti, onda bi recenzije na internetu mogle da budu od koristi. Rezervacija je obavezna, kako ne biste i sebe i klijenta doveli u nezgodnu situaciju. Savetuje se Äak da to uradite odmah po završetku razgovora sa klijentom, kog ste pitali da li je slobodan u odreÄ‘eno vreme. Sigurno ne želite da razgovor poÄne pod tenzijom. Neka rezervacija glasi na vaše ime, kako bi se klijenti prilikom dolaska pozvali na njega, a vi preuzeli ulogu domaćina.
Pročitajte koji su najbolji deserti kod nas koje morate probati.
Ne zaboravite na manire u restoranu
Današnji život nezamisliv je bez mobilnih telefona i raÄunara. Na poslovnom ruÄku, oni ne bi trebalo da budu deo inventara i nije im mesto na stolu. Izbegavajte da se tokom poslovnog ruÄka javljate na mobilni telefon. Ukoliko je baš hitan poziv, izvinite se klijentu i obavite kraći poziv. RaÄunar je dozvoljen samo ako je u svrhu posla i tiÄe se klijenta. Kada je o poslovnom razgovoru reÄ, savet je da ga ne poÄinjete odmah, već kad stigne jelo. Najpre budite Englez, pa ćaskajte o vremu, sportu, hobijima, neobaveznim stvarima. Na taj naÄin ćete opustiti klijenta i napraviti prijateljsku atmosferu. Izbegavajte da govorite o kolegama koji nisu prisutni, šefovima i kompaniji. To može ostaviti utisak neprofesionalnosti i vas kao ogorÄenog zaposlenog. Teme kao što su politika, religija trebalo bi da ostanu van restorana. Ne preterujte sa alkoholom, najbolje bi bilo Äak i da ga ne pijete tokom sastanka, kako biste odali utisak odgovorne i pouzdane osobe. Jedno alkoholno piće je sasvim u redu. Poslovni ruÄak ne bi trebalo da traje predugo, ali ni prekratko. Kada vaš klijent prvi put pogleda na sat, znajte da je vreme da sastanak privodite kraju.
Organizujemo i najbolje svirke u Beogradu.
Ukusna hrana i prijatan ambijent u restoranu Crni petao
Ukoliko je mesto održavanje vašeg ruÄka Beograd, preporuÄujuemo vam restoran Crni petao u UstaniÄkoj ulici. Razlog je vrlo jednostavan, pivnica restoran Crni petao je mesto dobrog ambijenta i ukusne hrane. Glavna prednost je internacionalna kuhinja, što je posebno znaÄajno ukoliko ne poznajete ukus svog klijenta. Izborom Crnog petla, nećete pogrešiti, jer se na meniju nalaze specijaliteti iz NemaÄke, Italije, Francuske…Ovde možete uživati u više od dvadeset razliÄitih gastronomskih specijaliteta iz razliÄitih delova sveta. Bilo da su to soÄni burgeri i stejkovi ili rolovana teletina i juneća rebarca, vaš klijent neće ostati ravnodušan, a vi ćete imati mesto gde ćete moći ponovo da ga dovedete. Jedna od prednosti je i sam prostor koji se prostire na oko 400 kvadratnih metara, što vam omogućava da imate svoju privatnost i dovoljnu udaljenost od drugih gostiju. Ovo je naroÄito bitno kod poverljivih poslovnih tema. Tim je ovde dobro uigran, a Äini ga više od trideset zaposlenih. Dobra stvar je što na jelo i piće nećete dugo Äekati, a sve vam se to zbraja u efikasnost koju i želite da pokažate pred klijentom. Možda nije preterano bitno za vašu priÄu, ali restoran Crni petao raspolaže sa više od deset vrsta piva, domaćeg i inostranog. Pominjemo, u sluÄaju da je vaše jedno dozvoljeno piće upravo pivo. TakoÄ‘e, ovde je i bogata ponuda vina, pa ukoliko niste pivopija, posavetujte se sa konobarom, koje vino bi najbolje pratilo vaš poslovni ruÄak. Ukoliko sumnjate, najbolje bi bilo da pozovete i već sada rezervišete poslovni ruÄak u restoranu Crni petao. Ko zna, možda od sada ovo postane vaše „stalno“ mesto na koje ćete voditi klijente i u prijatnoj atmosferi graditi imidž firme.
Možda vas zanima i kako organizovati devojačko veče.