Crni petao

Kobasica sa sirom i još neka sjajna jela sa roštilja

Srbi obožavaju roštilj i meso prženo na ćumur. Restorani koji imaju peć na ćumur imaju i fantastičan roštilj, kao i verne goste koji rado naručuju iznova i iznova. Ako niste znali, Srbi obožavaju kobasicu sa sirom, a o drugom mesu sa roštilja i da ne pričamo. Restorani koji imaju peć na ćumur, takođe imaju fantastičan roštilj, kao i verne goste koji rado naručuju iznova i iznova.


Kobasica sa sirom i još neka sjajna jela sa roštilja


Na roštilju se mogu spremati i najrazličitija jela i hrana koja će vas oduševiti. Svi znamo za ćevape i mešano meso, ali ako niste znali, sa roštilja je fenomenalan zapečen hleb, povrće, riba, pomenuta kobasica sa sirom, ali i drugi delikatesi.

Pročitajte sve savete, pronađite restoran ili sami spremite jelo kao profesionalac. Ovo su predlozi za pripremu.

Kobasica sa sirom, riba i druga mesa sa roštilja na ćumur

Sve je ređe pronaći kvalitetan roštilj na ćumur, a naročito one restorane koji umeju da spreme čitava jela na ovakav način. 

Kobasica sa sirom je nešto što morate probati kao jelo sa roštilja, jer kada se arome pomešaju, dobija se ukus koji će vas oduševiti. Za razliku od pečenja u plehu, tiganju i ploči, roštilj će omogućiti da se mast ocedi, a kobasica ostane sočna i ukusna.

Klasična roštiljska kobasica je takođe fenomenalna, ali kobasica sa sirom će biti još pikantnija, pa se i uz klasične priloge poput pire krompira dobija ukusan obrok koji ćete u slast pojesti.

Riba može da bude fenomenalna ako se spremi na roštilju, pre svega je odlična jer upija mirise, ali se i ispeče savršeno. Recepti su različiti, neko marinira ribu pa je peče na roštilju, neko začine i marinadu stavlja u aluminijumsku foliju sa ribom, zatvara je i stavlja da se peče na roštilju, a kasnije je izvadi i zapeče.

Recepti zavise od vrste ribe, umeća u pripremi i ličnog ukusa, ali će rezultat biti mnogo bolji nego klasično pečenje u rerni ili slični postupci.

Možda vas zanimaju i mlinci sa piletinom?

Povrće i sir sa roštilja

Kao što je i kobasica sa sirom fenomenalna na roštilju, tako su i sirevi odlični kada se zapeku na ćumuru.

Samo dva-tri minuta sa jedne i sa druge strane i dovoljno je da se sir omekša i napravi fantastičan obrok jer sir pokupi mirise pa će uz povrće ovo biti odličan dodatak obroku.

I povrću ne treba više od par minuta, a na roštilju će biti fenomenalno grilovano, ukusno i prava vitaminska bomba pa će zato biti i odličan prilog ili glavni deo obroka.

Probajte i hleb zapečen na roštilju

Nakon pripremanja hrane bilo da je to kobasica sa sirom ili drugo meso, sirevi ili povrće… isecite hleb na kriške i zapecite na korišćenom roštilju. Bićete oduševljeni ukusom.

Možete čak i da na hleb stavite maslinovo ulje i protrljate beli luk pa da i tako zapečete hleb i dobijete hrskav dodatak uz svaki obrok. 

Na isti način možete spremati i druge namernice, različita peciva, druge vrste mesa i različite neobične kombinacije koje će imati bolji ukus na roštilju, a pritom će imati manje kalorija jer će se masnoća cediti iz hrane.

Ako nemate mogućnost da sami spremate roštiljsko meso ili vas jednostavno mrzi, dođite u Crnog petla, gde ćemo za vas spremiti sva ova sočna jela. Da spomenemo da radimo i dostavu hrane, tako da svakog dana možete imati vrhunska jela i hedonistički uživati u svakom zalogaju.

Možda vas zanimaju i brusketi.